«Θερμό επεισόδιο» Σαμαρά - Δήμα για τον Δράκο

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

 

http://www.aftodioikisi.gr/Innet/UsersFiles/sa/PERIFER-YPOYRGEIA/samaras_dimas_aftodioikisi.jpg«Θερμό επεισόδιο» μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου Σταύρου Δήμα με αφορμή τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η αυτοδιοίκηση την Παρασκευή, στην οποία κατοποντίζεται ο υποψήφιος του κόμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, έλαβε χώρα προχθές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, πληροφορηθείς τη δημοσκόπηση ο κ. Δήμας ο οποίος εκτός του ότι κατάγεται ήταν επί σειρά ετών βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΝΔ, τονίζοντας του για μία ακόμη φορά (και μάλιστα σε αυτή την περίπτωση σε έντονο ύφος) την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκου.

Εγώ, Αντώνη σε είχα προειδοποιήσει, φέρετε να είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, επικαλούμενος τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

 

Λάθος το «κλείσιμο της πόρτας» σε Μανώλη - Τατούλη

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος το κόμμα να χάσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην οποία εκλέγεται ο ίδιος ο κ. Σαμαράς (Μεσσηνία) και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος (Αρκαδία) και κατάγονται οι δύο αντιπρόεδροι (Δήμας - Κορινθία, Αβραμόπουλος - Αρκαδία) βρίσκεται, με τα σημερινά δεδομένα, πολύ κοντά.

Επιπροσθέτως, ο κ. Δήμας φέρεται να επισήμανε στον πρόεδρο του κόμματος ότι δεν έκανε σωστά που έκλεισε την πόρτα τόσο στον Γιάννη Μανώλη όσο και στον Πέτρο Τατούλη, καθώς, όπως του είπε, με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ θα είχε σίγουρη τη νίκη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς φέρεται ότι απάντησε ότι η με την επιλογή Δράκου επιχείρησε να κρατήσει ισορροπίες με τους εκλεγμένους νομάρχες της ΝΔ στην Περιφέρεια που είχαν συνασπιστεί εναντίον του Γ. Μανώλη αλλά και να κάνει άνοιγμα σε στελέχη που είχαν στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Πρόβλημα και για τον Λυκουρέντζο

Όπως σημείωναν στην αυτοδιοίκηση gr στελέχη της ΝΔ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός από τον Σταύρο Δήμα και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που δεν έχει μιλήσει ακόμη, το μεγαλύτερο πρόβλημα φέρεται να το έχει ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του στην Αρκαδία τάσσεται υπέρ τη υποψηφιότητας Τατούλη.

Ενδεικτικό της ταραχής που προκάλεί στη ΝΔ η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση επρόκειτο να δημοσιευθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό της Κορινθίας Super TV την Παρασκευή το βράδυ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να διαδίδονται φήμες ότι υπήρξε παρέμβαση από τη Ρηγίλλης.

 

Τι προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO 

http://www.aftodioikisi.gr/Innet/UsersFiles/sa/PERIFER-YPOYRGEIA/peloponimap_aftodioikisi.jpgΤεράστια διαφορά κοντά στις 30 μονάδες ανάμεσα στον ανεξάρτητο υποψήφιο (προς το παρών στηρίζεται επίσημα μόνο από το ΛΑΟΣ*) Πέτρο Τατούλη και το νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο που αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτυπώνεται σε παμπελοποννησιακή δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το τηλεοπτικό κανάλι Super TV της Κορινθίας που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιουλίου).

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου στο τρίπολο: Π. Τατούλης, Δ. Δράκος και Νίκος Γόντικας (ΚΚΕ) ο κ. Τατούλης λαμβάνει 46,5% έναντι 17 του νομάρχη Μεσσηνίας και 1,5% του υποψήφιου του ΚΚΕ.

Ανάλογη είναι και η εικόνα ανάμεσα όταν στη θέση του κ. Δράκου μπαίνει ο νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς (σ.σ. Η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Δράκου). Συγκεκριμένα, ο Π. Τατούλης λαμβάνει 48%, ο Ν. Ταγαράς 18 και ο Ν. Γόντικας 1,5%.

 

"Σκληρός πυρήνας"

Μεγάλη είναι και η διαφορά αναφορικά με τον «σκληρό πυρήνα» των ψηφοφόρων των τριών υποψηφίων, καθώς ο κ. Τατούλης εμφανίζεται να έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον Δ. Δράκο.

Συγκεκριμένα, ο Π. Τατούλης εμφανίζει «σκληρό πυρήνα» στο 20%, ο Δ. Δράκος 13%, ο Νίκος Ταγαράς 12% και ο Νίκος Γόντικας 1,5%.