Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα σημερινά επεισόδια:

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

 

Η 6η Δεκεμβρίου αποτελεί για όλους μας ημέρα μνήμης και βαθιάς περισυλλογής.

Τιμούμε τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πρώτα από όλα με την στάση μας και τις πράξεις μας.

Δηλώνουμε την αποστροφή μας και καταγγέλλουμε την κατάχρηση εξουσίας, όπως αυτή συνέβη πριν ένα χρόνο ακριβώς με τραγικά αποτελέσματα, χωρίς να μηδενίζουμε συλλογικά τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα όμως τασσόμαστε κατηγορηματικά εναντίον κάθε μορφής βίας και καταστροφών, θεωρώντας πως σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους ενέργειες δεν τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου.

Δεν μπορούν να αποτελούν οι καταστροφές σημάδια εγρήγορσης, αφύπνισης και διαμαρτυρίας της ελληνικής κοινωνίας.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, πιστή στις αρχές της, συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό όλων εκείνων που διάλεξαν να διαδηλώσουν και να εκφράσουν ειρηνικά την σκέψη τους. Για εμάς αυτή η στάση αποτελεί στάση ευθύνης και συνέπειας.

Η κοινωνία δικαιούται να αγωνίζεται και να διαδηλώνει. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει ακόμα περισσότερο η δημοκρατία.

Όμως, είναι απαράδεκτο μια τέτοια ημέρα, η μνήμη ενός αδικοχαμένου νέου να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με επίθεση εναντίον των πρυτανικών αρχών (κατά του Πρύτανη του Ε.Κ.Π. Αθηνών, κ. Κίττα).

Είναι απαράδεκτο να καίγεται η Ελληνική Σημαία.

Είναι αδιανόητο να καταστρέφονται περιουσίες.

Το τραγικό αυτό γεγονός της δολοφονίας του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πλήγωσε την κοινωνία, πλήγωσε τη δημοκρατία μας.

Μας πόνεσε και μας πονά όλους. Δεν χρειάζονται όμως «αλλότριοι υποστηρικτές».

Ο λαός δικαιούται να ασκεί την κριτική του, να εκφράζει την άποψη του δυνατά, καθαρά, πολλές φορές και σκληρά μα πάνω από όλα ειρηνικά και δημοκρατικά.