Περιοδεία Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Ανατολική Αττική

Δηλώσεις στο Δημαρχείο Γέρακα

Πέμπτη 29/04/2009

Φωτογραφικό Υλικό

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, πραγματοποίησε σήμερα, περιοδεία στην Ανατολική Αττική. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους αλλά και πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Γέρακα όπου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Φίλες και φίλοι, θα ήθελα κι εγώ να πω δυο λόγια, μιας και βρεθήκατε τόσοι πολλοί σ' αυτή την υποδοχή. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη σας, που εκφράζει όμως επίσης και την αγωνία σας, αλλά θα έλεγα και την ελπίδα σας. Την ελπίδα, ότι αξίζει αυτή η χώρα, και αξίζει βεβαίως και η Ανατολική Αττική, όλη η Αττική, μια καλύτερη μοίρα.

Διότι αυτή η περιοχή έχει έναν ιδιαίτερο δυναμισμό. Και όπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Δήμαρχό σας και με τους άλλους Δημάρχους της περιοχής, αλλά και να επισκεφθώ, όχι μόνο το Δημαρχείο, αλλά και το Κέντρο Υγείας και ένα Αστυνομικό Τμήμα, για ν' ανταλλάξω απόψεις για τα προβλήματα της περιοχής, διαπίστωσα ότι αυτή η περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες, έχει  έναν δυναμισμό.

Έναν δυναμισμό που είχε ξεκινήσει με σωστές προδιαγραφές ανάπτυξης, επί της δικής μας εποχής, αλλά που σήμερα και κινδυνεύει και εγκαταλείπεται. Κινδυνεύει πρώτα απ' όλα από ένα χωροταξικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο προωθεί ουσιαστικά την κερδοσκοπία και την τσιμεντοποίηση των πόλεων.

Κινδυνεύει από την εγκατάλειψη σε υποδομές. Υποδομές αποχέτευσης, υποδομές για την ποιότητα στο περιβάλλον, υποδομές που θα αναδείξουν το πράσινο και την ποιότητα ζωής σε κάθε γειτονιά και για κάθε πολίτη. 

Κινδυνεύει από την εγκατάλειψη στις απαραίτητες κοινωνικές υποδομές, στα θέματα υγείας. Μια περιοχή, που θα έπρεπε να έχει ένα Γενικό Νοσοκομείο. Κι όμως, έχει ένα Κέντρο Υγείας, το οποίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει με πέντε γιατρούς τα προβλήματα ολόκληρης της περιοχής.

Κινδυνεύει από την έλλειψη σωστής οργάνωσης των Σωμάτων Ασφαλείας, που δυστυχώς έχουν διαλυθεί από τη Νέα Δημοκρατία, με τις κομματικές τους αντιλήψεις και προσεγγίσεις, και που δεν αντιμετωπίζουν σωστά την εγκληματικότητα.

Κινδυνεύει από την έλλειψη στόχων για το δημόσιο συμφέρον. Κι όπως λέγαμε με τον Δήμαρχο, κινδυνεύει απ' την αντίληψη της εξυπηρέτησης των «ημετέρων» και των «δικών μας», αντί να υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.

Αυτή είναι, η μεγάλη αλλαγή που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ.  Θα διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του λαού, όχι τα ειδικά συμφέροντα και τα ισχυρά συμφέροντα.

Το θέμα δεν είναι ότι υπάρχει έλλειψη χρημάτων. Το θέμα είναι πού πηγαίνουν τα χρήματα. Και αυτό είναι το ερώτημα. Είναι απαράδεκτο ν' ακούμε, να μαθαίνει ο Ελληνικός λαός ότι τα ελλείμματά μας έχουν εκτοξευθεί, ότι το δημόσιο χρέος, που έχει φορτωθεί ο Έλληνας φορολογούμενος τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι 80 δις ευρώ επιπλέον και ότι συνεχώς ανεβαίνουν τα δημόσια χρέη επί της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτές τις μέρες, αυτά ακούμε, αυτά μαθαίνουμε. Κι όμως, ο Ελληνικός λαός  ρωτάει: Πού πήγαν τα λεφτά;

Πού πήγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού. Προφανώς, δεν πήγαν στην υγεία. Προφανώς, δεν πήγαν στην παιδεία. Προφανώς, δεν πήγαν στις υποδομές για την αποχέτευση, για το πράσινο, για την ποιότητα ζωής στην πόλη. Προφανώς, πήγαν αλλού. Σε «ημέτερους», σε σπατάλες, σε κακοδιαχείριση.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώνει. Εμείς φέρνουμε την ελπίδα, το σχέδιο, το δημόσιο συμφέρον. Αυτή είναι η διαφορά μας, αυτή την αλλαγή θα κάνουμε μαζί.

Να είστε καλά.

 

1241005974-32691.jpg

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης

1241006189-23252.jpg

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης

1241007366-31017.jpg

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης1241007574-03800.jpg

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης1241008350-04336.jpg

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Γέρακα
1241008755-24972.jpg

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Γέρακα

ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΣΩ