Ομιλία Ροβέρτου Σπυρρόπουλου στην 3η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

 

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι, θα είμαι πάρα πολύ σύντομος, μιλώ σε έμπειρα στελέχη. Μέσα στο φάκελό σας υπάρχουν οι κανονισμοί. Όπως ειπώθηκε από το σύντροφο τον Φλωρίδη, οι κανονισμοί αυτοί θα τεθούν για έγκριση στο πολιτικό Συμβούλιο, σας παρακαλούμε όμως μέσα στο μήνα αυτό ή τουλάχιστον μέχρι τις 10 του Γενάρη οι οποίες παρατηρήσεις να τεθούν γραπτά. Ουσιαστικά στους κανονισμούς έχουν αποτυπωθεί ό,τι καταστατικά προβλέπεται σε δύο άρθρα του καταστατικού μας, το 33 και το 44.

Τώρα με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας πω δυο λόγια για τα οικονομικά. Πρώτα - πρώτα να σας παρακαλέσω να ανταποκριθείτε θετικά στο κάλεσμά μας για τη «φορητότητα» των τηλεφώνων σας. Είναι θέμα που συμφέρει όλους μας γιατί μηδενίζει το κόστος της ενδοεταιρικής επικοινωνίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας, δεν έχουμε κόστος όταν σας τηλεφωνούμε και δεν έχετε κόστος όταν μας τηλεφωνείτε και ταυτόχρονα μηδενίζει το κόστος της μεταξύ σας επικοινωνίας. Άρα, λοιπόν, αυτό πρέπει να γίνει.

Δεύτερον, σε σχέση με την κάρτα μέλους ζητούμε τη συμβολή σας, την συμπαράστασή σας και τη συνδρομή σας προκειμένου Γενάρη και Φλεβάρη, όπου όλα μας τα μέλη θα πάρουν την επιστολή και το υλικό ή αν θέλετε τα έντυπα που απαιτούνται για να τακτοποιηθούν οικονομικά με πολύ μικρές συνδρομές, με συνδρομές που ουσιαστικά μπορούν στο σύνολο μας να ανταποκριθούμε, γιατί η φιλοσοφία είναι ότι θέλουμε πολύ λίγα από πολλούς.

Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτές οι μικρές συνδρομές των πολλών έχουν μια πολλαπλασιαστική δύναμη πολιτική τεράστια, οικονομική σημαντική, αλλά πολιτική δύναμη τεράστια.

Μία ακόμα επισήμανση. Από την εβδομάδα αυτή αρχίζει η μεταστέγαση όλων των γραφείων της Αθήνας στο κεντρικό κτίριο γραφείο. Η συνολική μεταστέγαση όλων των γραφείων μας στο κτίριο της Ιπποκράτους και Ναυαρίνου θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Γενάρη.

Στην πορεία νομίζω, ότι είναι ένα κτίριο λιτό, ανθρώπινο, ισότιμο, τα γραφεία μεταξύ τους δεν έχουν μεγάλη διάκριση, πιστεύω ότι η αισθητική του φιλοσοφία αποπνέει τις αρχές μας και πιστεύω, ότι και αισθητικά αναβαθμισμένο με γραμμές λιτές και ανθρώπινες. Όλη αυτή η προσπάθεια το 2009 θα απλωθεί και στην επαρχία με πρώτο βήμα Θεσσαλονίκη, αλλά και τις πρωτεύουσες των περιφερειών.

Κλείνοντας συντρόφισσες και σύντροφοι, θέλω να σας πω το εξής, ακολουθήσαμε με πολύ αξιόπιστο τρόπο όλες τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου από αρχές καλοκαιριού, Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα. Το Μάρτη μήνα θα είμαστε έτοιμοι προκειμένου το Εθνικό Συμβούλιο να εγκρίνει τους προϋπολογισμούς και των κεντρικών μας γραφείων, αλλά όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Και πιστεύω ότι μέσα σ' αυτή τη χρονιά θα μπορούμε να κάνουμε πράξη τη δέσμευση του καταστατικού μας, αλλά και τη δική μας δέσμευση στο site και το κεντρικό, αλλά και των Νομαρχιακών Επιτροπών να υπάρχουν και οι τριμηνιαίοι ισολογισμοί.

Απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες, τα χρήματα που μπορεί να προσφέρουν τα μέλη και οι φίλοι μας, μας αρκούν, αρκεί να πείσουμε την ελληνική κοινωνία και πιστεύω ότι μπορούμε να την πείσουμε, ότι στηριζόμαστε σ' αυτούς τους οικονομικούς πόρους.

Γιατί πιστεύουμε ότι η οικονομική και η πολιτική ισχύς των 12,00€ του συνταξιούχου έχει πολύ μεγαλύτερη αξία απ' ότι ενδεχόμενα κάποιοι επιχειρούν να μας καταμαρτυρήσουν και βέβαια μια κοινωνία, που ίσως πιστεύει ότι οι πόροι μας δεν προέρχονται από το λαό, όταν τους πείσουμε γι' αυτό, τότε να ξέρετε ότι η πολλαπλασιαστική δύναμη των πόρων θα είναι τεράστια.

Ευχαριστώ.