Η απονομή των βραβείων του μικρού Ευκλείδη |
|
---|---|
Βασίλης Φουρτούνης, δάσκαλος |
Σάββατο 31 Μαΐου 2014 |
Την επιτροπή διαγωνισμού αποτελούσαν δάσκαλοι, μαθηματικοί και σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πρόεδρο τον Δρ Μαθηματικών-Πληροφορικής κ. Ανδρέα Τριαναταφύλλου και o Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Δημάκος. Στο διαγωνισμό αυτόν πήραν, ως γνωστόν, μέρος πάνω από τρεις χιλιάδες σχολείο με περίπου 70.000 μαθητές Σήμερα Σάββατο το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργάνωσε την καθιερωμένη τελετή απονομής βραβείων στους μικρούς μαθητές της Ε΄ τάξης και ΣΤ΄ Δημοτικού των σχολείων της Β΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας. Η βράβευση των μαθητών έγινε τμηματικά, από τις 9.00 π.μ. έως τις 18.00 μμ στο Αμφιθέατρο «Κ. Καραθεοδωρή» του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν γύρω στους 750 και περίπου άλλοι τόσοι θα βραβευτούν αύριο, προερχόμενοι από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Αττικής.
Η έκπληξη από τους μικρούς Μια τις σημαντικότερες στιγμές της βράβευσης ήταν όταν βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της ΕΜΕ κ. Δημάκο, εκτός σειράς, δυο μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού. Ναι, καλά διαβάσατε, της Β’ τάξης του Δημοτικού, οι οποίοι διαγωνίστηκαν κανονικά και αρίστευσαν διαγωνιζόμενοι μαζί με τους συμμαθητές τους της ΣΤ’ των σχολείων τους στα θέματα της ΣΤ’ τάξης. Ο ένας είναι μαθητής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου και ο άλλος 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.
Οι υπόλοιπες απονομές Κλείνοντας να πούμε ότι αυτή η τελετή ήταν η πρώτη από μια σειρά παρόμοιων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα που θα ολοκληρωθούν την επόμενη σχολική χρονιά για λόγους καθαρά πρακτικούς. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους διοργάνωσαν το διαγωνισμό και σε όσους τον στήριξαν έμπρακτα που δεν είναι άλλοι από τους μάχιμους εκπαιδευτικούς των σχολείων, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί ο διαγωνισμός. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό
|