Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

2 2014

Μαζικ ταν η συμμετοχ των εκπαιδευτικν του Συλλγου Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ, στη συγκντρωση που γινε σμερα το πρω Παρασκευ 02/05/2014 στο 6ο Δημοτικ Σχολεο. Η συγκντρωση εχε στχο να κφρασει τη συμπαρσταση της στους διωκμενους συναδλφους μας εκπαιδευτικος. Με την κινητοποηση αυτ στελαμε μνυμα εντητας και αγωνιστικς διθεσης ενντια στις πολτικες που θγουν την αξιοπρπεια μας και που μας εξαθλινουν και μας οδηγον στη φτωχοποηση και εμς αλλ και  ολκληρη την κοινωνα.

Επσης οι συγκεντρωμνοι καναν σαφς τι δεν θα επιτρψουν σε κανναν να φιμσει τη φων του εκπαιδευτικο, τη φων του ελεθερου ανοιχτο δημοκρατικο δημσιου σχολεου. «Ο σεβασμς προς τους δασκλους εναι σεβασμς προς τα παιδι μας» γραφε χαρακτηριστικ να παν.

Ενδεικτικ της αγανκτησης εναι το γεγονς τι συμμετεχαν στη στση εργασας λα τα σχολεα του συλλγου.

Ο εκπρσωπος των γονων δλωσε χαρακτηριστικ:

«Συμπαραστεκμαστε στους δασκλους του 6ου Δημοτικο και στο Σλλογο Εκπαιδευτικν «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» και τους ζητμε να μην σκψουν το κεφλι, χι μνο για τους διους αλλ και για τα παιδι μας.

Μνο υπερφανοι και αξιοπρεπες δσκαλοι μπορον να διδξουν στα παιδι μας την αξιοπρπεια και την υπερηφνεια.»

Σε ανακονωσ του ο σλλογος εκπαιδευτικν Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ αναφρει

«Ο αυταρχισμς και οι διξεις δεν μας τρομοκρατον, μας πεισμνουν . Ενωμνα και μαχητικ απαντμε:

Δεν θα περσει ο φβος, η τρομοκρατα και οι διξεις που εναι τα πλα της κυβρνησης για να εφαρμσουν τη βρβαρη αντιεκπαιδευτικ και αντιλακ πολιτικ.

Η μαζικ συμμετοχ των μελν της εκπαιδευτικς κοιντητας και της αλληλγγυας κοινωνας δεχνει πως κθε δωξη προς  να κομμτι της, εναι δωξη προς λους. λοι μαζ χουμε τη δναμη να τους σταματσουμε.

Ο Σλλογς μας κανε το πρτο βμα και τους προειδοποιομε: αυτ εναι μνο η αρχ.

Απαιτομε: την μεση παση των  διξεων των συναδλφων μας

την κατργηση του μνημονιακο  Νμου 4093/2012 (το Νο Πειθαρχικ «Δκαιο») που καταργε ακμα και το τεκμριο αθωτητας»

Στη συγκντρωση παραβρθηκε αντιπροσωπα της Διδασκαλικς Ομοσπονδας Ελλδας (ΔΟΕ), ο Αιρετς του ΚΥΣΠΕ β. Παληγιννης, ο αιρετς του ΠΥΣΠΕ Δ. Πολυχρινιδης και πολ λλοι εκπρσωποι φορων.

Ακολουθε φωτογραφικ υλικ απ τη συγκντρωση

 

 

http://1.bp.blogspot.com/-uUoMLOhmi0c/U2OrWDZzFRI/AAAAAAAAQw4/T9Xga75o5uc/s1600/WP_20140502_031.jpg