Τελεσίγραφο Τσίπρα με εσωκομματικούς αποδέκτες

Βασίλης Φουρτούνης, δάσκαλος

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

http://www.fourtounis.gr/Αυστηρή προειδοποίηση προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του πως εφεξής τα «φάλτσα» δε θα γίνονται αποδεκτά απηύθυνε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από όλα τα στελέχη του να είναι εξαιρετικά προσεκτικά, προειδοποιώντας τους πως δε θα αργήσει η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι σύντομα θα βρεθούμε σε πρωτόγνωρα καθήκοντα και απαιτήσεις. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε συνείδηση, πόσο δύσκολη είναι η αποστολή μας. Είμαστε όλοι εθελοντές, κανένας δεν επιστρατεύεται με το ζόρι», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση δεν φθείρεται απλώς, είναι υπό κατάρρευση και οι συσχετισμοί αλλάζουν καθημερινά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι μεγαλώνουν οι δικές μας ευθύνες».

 

Αυστηρό μήνυμα

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και αυστηρό μήνυμα προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να προσέχουν τί κάνουν και τί λένε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εφεξής θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους παρεκτρέπονται από το «ήθος της Αριστεράς». «Το ότι είμαστε κόμμα δημοκρατικό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έννοια της συλλογικής προστασίας της προσπάθειάς μας», είπε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Φαινόμενα εκφυλιστικά, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά. Συμπεριφορές που ζημιώνουν και είναι αναντίστοιχες με το ήθος της Αριστεράς, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές και να μην αποδοκιμάζονται. Είμαι βέβαιος ότι όλοι και όλες θα ανταποκριθούμε στα πιο δύσκολα, που είναι μπροστά μας».

 

Δεν υπογράφει νέο Μνημόνιο

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης με σκληρή γλώσσα, αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της τρόικας». Επίσης, αναφερόμενος στο σενάριο που θέλει τους πιστωτές να ζητούν υπογραφή δέσμευσης στο Μνημόνιο και από τον ΣΥΡΙΖΑ ως προϋπόθεση για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας, θα λάβουν την απάντηση που έλαβαν και την προηγούμενη φορά», κατέληξε.