Η Χρυσή Αυγή έκλεισε τα σύνορα στην Κακαβιά

Βασίλης Φουρτούνης, δάσκαλος

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

http://3.bp.blogspot.com/-7kq9OAR2qSc/UiSvgs7QkfI/AAAAAAAApYQ/AlnKqPlIMp4/s1600/%CF%87%CE%B12.jpgΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, όπως πληροφορούμαστε από το firmani.gr  χθες το μεσημέρι στην Κακαβιά από εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής που νωρίτερα το πρωί είχαν παραβρεθεί στις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την λήξη του συμμοριτοπόλεμου με την συντριβή των κομμουνιστών στον Γράμμο.

Με επικεφαλής το Χρήστο Παππά και παρουσία των Χρήστου Ρήγα και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, εκατοντάδες Χρυσαυγίτες από όλη την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα έκλεισαν τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Αφορμή για την δυναμική διαμαρτυρία ήταν τα τελευταία γεγονότα στην Πρεμετή, αλλά και Τα γεγονότα της Χιμάρας με αφορμή το μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι δεν ξεχνούν το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Για μία περίπου ώρα οι Έλληνες Εθνικιστές έκλεισαν τα σύνορα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Βορείου Ηπείρου με κυρίαρχο το «Εκεί εκεί ψηλά στην Πρεμετή σημαία θα υψώσουμε και πάλι ελληνική!».

Στη συνέχεια ο Χρήστος Παππάς πήρε το λόγο όπου μεταξύ άλλων είπε: «Ερχόμαστε σήμερα εδώ στα τεχνητά σύνορα για να διατρανώσουμε τον αγώνα μας για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου. Η Αλβανία φοβάται τη Χρυσή Αυγή γιατί είναι το μόνο κόμμα που έχει στο πρόγραμμα του τον αγώνα για τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου.

Η ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση δίνει στους συμμάχους του ΝΑΤΟ τις βάσεις στη Σούδα και την Καλαμάτα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αυτό που πρέπει όμως να ζητήσει διεθνώς είναι η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και αυτό θα είναι πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της ελληνικής αυτής γης. Σας καλώ τώρα να στραφούμε με το βλέμμα προς τη Βόρειο Ήπειρο και να ψάλλουμε τον εθνικό μας ύμνο τόσο δυνατά για να τον ακούσουν τα αδέρφια μας στους Άγιους Σαράντα, στη Χιμάρα και στην Πρεμετή».

Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο του Niko Ago που αναδημοσιεύσαμε από το protagon.gr την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 με τίτλο: Ελλάδα, Αλβανία και στη μέση η «χρυσή αυγή»