Γ. Παπανδρέου: Εμένα χτυπούν τα κατεστημένα συμφέροντα - Δεν θα λυγίσω |
---|
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 |
Αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα των Κυριακάτικων εφημερίδων που εμπλέκουν την Μαργαρίτα Παπανδρέου στη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ, επικαλούμενα διευθυντικά στελέχη του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βήμα και στο Πρώτο Θέμα η γυναίκα μυστήριο στην περιβόητη λίστα με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων είναι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού.
Τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν την Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου βρίσκεται στη δικογραφία που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης. Τα ρεπορτάζ σημειώνουν ότι στις 2 Οκτωβρίου 2012 ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος σε σύσκεψη που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσίας του, ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ που μέχρι τότε η τύχη της αγνοούνταν. Σε εκείνη τη σύσκεψη ακούστηκε το όνομα της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου από τα στόματα δύο διευθυντών του ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε πως ο Νίκος Λέκκας, διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ του απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο κ. Ευ. Καραμάνος, διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι βουλευτές που μελέτησαν τη δικογραφία κάνουν λόγο για καταθέσεις 500 εκατομμυρίων σε δραχμές, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Τόσο οι δικαστές όσο και οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της Βουλής βρίσκονται εν αναμονή της λίστας, που θα στείλουν και πάλι οι Γάλλοι στην Ελλάδα μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών. Η σύγκριση της πρωτότυπης λίστας με αυτήν που έχει φθάσει στους εισαγγελείς και στη Βουλή θα είναι σημαντική για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης.
Η κατάθεση του Στέλιου Στασινόπουλου Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Βήμα της Κυριακής, κ. Στασινόπουλος αναφέρει ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσής του στους δύο εισαγγελείς, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσία του, ρώτησε τους συνεργάτες εάν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ. «Ο κ. Νίκος Λέκκας-διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ- μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων Ευάγγελος Καραμάνος» κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπανδρέου:
Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους «άκουσαν», όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα. Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου. Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται».
Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου:
Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου. Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία. Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο». |