Τα πετρέλαια πίσω από το κομφούζιο Καμμένου;

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πηγή: tvxs

Περιγραφή: http://content-aka.ethnos.gr/filesystem/images/20120224/low/newego_LARGE_t_1101_54033945.JPGΓια κινήσεις που εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα στο χώρο των πετρελαίων,  κατηγορούν τον κ. Π. Καμμένο, στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που δηλώνουν εξοργισμένα με το διαβόητο non paper, το οποίο ο πρόεδρος του κόμματος παρέδωσε, εν αγνοία τους, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Tα στελέχη αυτά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs, υποστηρίζουν ότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σαββακοκύριακο στο κόμμα, εκπονήθηκε το σχέδιο των 7 σημείων, το οποίο ο κ. Καμμένος εξέθεσε στον κ. Παπούλια, στη συνάντηση τους την Κυριακή. Όμως ούτε σε αυτήν τη κομματική  σύσκεψη, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη, προσθέτουν, δεν έγινε λόγος και πολύ περισσότερο δεν εκπονήθηκε κάποιο plan B για κυβέρνηση έκτακτής ανάγκης, όπως περιγράφεται στο non paper.

Στο έγγραφο αυτό, το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» εμφανίζεται περιέργως να θέτει ως όρους για την στήριξη μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, πέρα από τις 2 θέσεις αντιπροέδρων και την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, και τον ορισμό εκ μέρους του αξιωματούχων στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων.

Στελέχη του κόμματος αποδίδουν τις παρασκηνιακές κινήσεις Καμμένου στις σχέσεις που διατηρεί με την Delek, μια εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που ενδιαφέρεται για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου που βρίσκονται στην ελληνική ΑΟΖ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αντίθετα με την προεδρία της Δημοκρατίας και τα κόμματα που έλαβαν το έγγραφο, έχει κατηγορηματικά διαψεύσει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το non paper.

 

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι, όμως, η δεύτερη σελίδα, όπου υπό τον τίτλο «Σενάριο Β» περιγράφεται ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που οι 7 όροι δεν γίνουν αποδεκτοί.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θέτουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς το ερώτημα: Αντιμετωπίζει η χώρα υπαρκτό και άμεσο κίνδυνο Εθνικής Ασφάλειας;

Ενδεικτικά:

1. Άμεση και άτακτη χρεοκοπία της χώρας με κίνδυνο μη καταβολής μισθών και συντάξεων, με ό,τι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό.

2. Άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και αδυναμία χρηματοδότησης της οικονομίας με ό,τι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό.

3. Άμεσος κίνδυνος δυσμενών εξελίξεων στα Εθνικά Θέματα, τόσο σε ό,τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά, όσο και σε ό,τι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων και της Συνόδου ΝΑΤΟ. Σημειώνονται ενδεικτικά οι δημόσιες θέσεις της Τουρκίας για τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Προεδρίας βάσει του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και των σχετικών δεσμεύσεών της...

Αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος εθνικής ασφάλειας:

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναλογιζόμενοι της ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα θα παράσχουν ανοχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση ήθελε σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα ορίσουμε την πολιτική ηγεσία για τις ακόλουθες θέσεις:

1. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

2. Δύο θέσεις. Αντιπροέδρου και μέλους στην ΕΔΕΥ [Εταιρία Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων] χωρίς αλλαγή του νόμου σύστασής της».