O Στρος Καν, η καμαριέρα, ο Ζαχόπουλος, η τριανταπεντέχρονη και το κράτος που αξίζει σε κάθε λαό |
Τρίτη 17 Μαΐου 2011 |
Βασίλης Φουρτούνης: δάσκαλος, αναπληρωματικός Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» |
Κάθε λαός έχει και το κράτος που του αξίζει.Μπορεί να προσάπτουμε διάφορα (και όχι άδικα) στους Αμερικάνους και όχι μόνο ...αλλά σε ορισμένα πράγματα έχουν Και το έδειξαν με την στάση τους και την συμπεριφορά τους απέναντι στο Στρος Καν! Ο εκεί εισαγγελέας δεν δέχτηκε ούτε τη χρηματική εγγύηση και έτσι ο κύριος ΔΝΤ κατέληξε στις φυλακής τα σίδερα. Αν όμως είχαμε ένα αντίστοιχο περιστατικό εδώ στην χώρα μας, τότε είναι απόλυτα σίγουρο ότι η καμαριέρα θα ήταν ήδη στο Κορυδαλλό με την κατηγορία της εκβίασης και δεν ξέρω και με ποιες άλλες κατηγορίες και τα κανάλια θα έκαναν θριαμβευτικά ρεπορτάζ και θα εξόρκιζαν την εκβιάστρια που ήθελε να κάνει κακό στον σωτήρα μας και να αποσταθεροποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου ! Επίσης θα είχαν μοιράσει δεκάδες φωτογραφίες της στις αστυνομικές και «δημοσιογραφικές αρχές» για παραδειγματισμό των άλλων καμαριέρων που θα είχαν το θράσος να καταγγείλουν το βιαστή τους. Γράφοντας τα παραπάνω μου ήρθε στο μυαλό η υπόθεση της τριανταπεντάχρονης, όχι δεν θα πω το όνομά της, τότε στην υπόθεση Ζαχόπουλος. Δεν τη θυμάστε; Την ξεχάσατε; Βέβαια πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια!!! Είναι δυνατόν να τη θυμάστε. Τι έγινε τότε; Το εντελώς φυσιολογικό για την Ελλάδα. Η τριανταπεντέχρονη πήγε φυλακή, με την κατηγορία της εκβίασης και ο Ζαχόπουλος δεν έπαθε τίποτα. Το θύμα τιμωρήθηκε και ο θύτης, ως μεγαλόσχημων, έμεινε ελεύθερος. Έγραφα τότε σε σχετικό άρθρο μου: «…Θα πάρουμε κάποιες πειστικές απαντήσεις σε αυτά και στα τόσα άλλα ερωτηματικά που έχουν μέχρι τώρα τεθεί σχετικά με την υπόθεση αυτή; Φοβάμαι να πω πως αυτό δεν θα Ναι! αυτό ισχύει στο τόπο μας και είναι ένα από αυτά που με εξοργίζουν πάρα πολύ. Κανένας μεγαλοσχήμων της κοινωνικής ή πολιτικής ζωής δεν έχει πληρώσει για ό,τι και αν έχει κάνει. Πάντα θα βρεθει μια φόρμουλα ώστε να τη γλυτώσει. Είτε λέγεται παραγραφή, είτε λέγετε κουκούλωμα, είτε όπως αλλιώς λέγεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής είχε κατηγορήσει τον προκάτοχο του ως “αρχιερέα της διαπλοκής.” Τότε, πριν γίνει πρωθυπουργός, μιλούσε για μια χώρα βυθισμένη στα σκάνδαλα. Όταν ήρθε στην εξουσία όμως ο κ. Καραμανλής δεν έστειλε ούτε ένα πολιτικό πρόσωπο της απίστευτα διεφθαρμένης προηγούμενης κυβέρνησης στην δικαιοσύνη. Φοβάμαι ότι το ίδιο θα συμβεί και από την τωρινή κυβέρνηση, σε σχέση με τους προηγούμενους της Ν.Δ.. Αν, αγαπητοί μου φίλοι, το ίδιο περιστατικό,δηλαδή η υπόθεση Στρος Καν, είχε συμβεί στη χώρα μας τότε το πιο πιθανό θα ήταν να μην είχαμε μάθει απολύτως τίποτα. Θα είχε εντέχνως κουκουλωθεί. Κάποιοι θα είχαν φροντίσει βοηθούσης και της πολιτικής ηγεσίας να ταχτοποιηθεί ή να αρχειοθετηθεί την υπόθεση. Η ελληνική δημοσιογραφία θα σφύριζε κλέφτικα. Και αν το θύμα ήταν μια αφρικανή καμαριέρα, όπως στην περίπτωση Στρος Καν, τότε θα μπορούσαμε να ήμαστε σίγουροι ότι θα ήταν η πρώτη και μοναδική μετανάστρια που το ελληνικό κράτος θα είχε αποφασίσει και επιβάλλει την απέλαση της. Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να κλείσω με την αρχική μου πρόταση: «Κάθε λαός έχει και το κράτος που του αξίζει.» |