Γιάννης Μαγκριώτης*: Τα σκάνδαλα, η σκανδαλολογία και η προσχηματική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

0

Η διαφθορά και η κατάχρηση εξουσίας, υπήρχαν και υπάρχουν, από τότε που υπάρχουν οργανωμένες κοινωνίες και φορείς αντιπροσώπευσής τους.
Είναι δυστυχώς, δομικό στοιχείο και των σύγχρονων κρατών, πολύ πιο έντονο σε χώρες όπως η δική μας, όπου τόσο η πλειοψηφία των πολιτών, όσο και οι κρατικοί και πολιτικοί θεσμοί, έχουν αποδεχτεί μεγάλο ποσοστό διαφθοράς.
Έχω αναλύσει πολλές φορές τους λόγους, έχω κάνει και προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς, χωρίς να πιστεύω ότι οι προτάσεις μου αποτελούν πανάκεια, για την λύση του προβλήματος.
Σήμερα, μετά την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης, για την απόρριψη των κατηγοριών εις βάρος του κ. Παπασταύρου, βασικού συμβούλου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ξέσπασε ένας πόλεμος μεταξύ ΝΔ και Σύριζα, όπου το ένα κόμμα ζητάει από το άλλο να ζητήσει συγγνώμη για άδικες κατηγορίες, εναντίων στελεχών τους.
Φυσικά, καμιά πλευρά δεν συζητάει για την μόνιμη δομική διαφθορά στην χώρα μας, γεγονός που την κατατάσσει στις αξιολογήσεις του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, στις χειρότερες θέσεις των χωρών της ΕΕ.
Από την άλλη, μια πρόσφατη είδηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο την υποκρισία των πολιτικών κομμάτων στην χώρα μας.
Με σχεδόν ομόφωνη απόφαση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επέλεξε τον κ. Γεωργίου ως εκπρόσωπό του στην εποπτική αρχή της EUROSTAT και των Εθνικών Στατιστικών Αρχών των χωρών μελών της ΕΕ.
Ναι αυτόν, που ακόμα στην χώρα μας συνεχίζουν να θεωρούν υπεύθυνο που αναγκαστήκαμε να μπούμε στα μνημόνια και, παρ’ ότι έχει δικαιωθεί οριστικά και από την Ελληνική δικαιοσύνη.
Φυσικά, να του ζητήσουν συγγνώμη ούτε κουβέντα, αφού εκτός των άλλων, πάνω σε τέτοια ψέματα έκαναν και κάνουν καριέρα κόμματα και πρόσωπα, από το 2010 στην χώρα μας.
Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ηθικό, δεν αφορά μόνο τα κόμματα και τα πρόσωπα, αφορά την χώρα την οικονομία και την κοινωνία.
Το μεγάλο αυτό ψέμα, επέφερε πολλά περισσότερα οικονομικά και κοινωνικά δεινά, που τα πλήρωσαν και τα πληρώνουν η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 242 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner