Ο κορονοϊός έφερε σε τροχιά εσωστρέφειας το ΣΥΡΙΖΑ

0

Παρότι η αναβολή του συνεδρίου, λόγω κορονοϊού, που είχε προγραμματιστεί για τούτο το μήνα, θα έπρεπε λογικά να «αναβάλει» γι’ αργότερα το ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών, η αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να αποφύγει το «σκληρό ροκ» μεσούσης της υγειονομικής κρίσης φαίνεται ότι δεν άρεσε σε αρκετά στελέχη του κόμματος, που ήθελαν επιθετική αντιπολίτευση με το καλημέρα.
Λάδι στη φωτιά έριξαν και οι μετρήσεις κοινής γνώμης, που έδειχναν ότι αυξάνεται η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και πως η πλειονότητα των πολιτών επιδοκιμάζει την στρατηγική της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να ενταθεί το κλίμα εσωστρέφειας.
Παρότι οι μετρήσεις έδειξαν πως η απόφαση Τσίπρα ήταν σωστή -καθώς είναι αυτοκτονικό για ένα κόμμα εξουσίας να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και στο δημόσιο αίσθημα- αρκετοί οπαδοί του… «σκληρού ροκ» επικαλέστηκαν αυτές τις μετρήσεις προκειμένου να ισχυριστούν το ακριβώς αντίθετο: ότι, δηλαδή, επειδή δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε χαμηλούς τόνους, έδωσε στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ευκαιρία να ανεβάσει τις μετοχές του στο κοινωνικό χρηματιστήριο.
Σαν να μην έφτανε αυτό, στα μισά της υγειονομικής κρίσης αποκαλύφθηκε και ο αποκλεισμός της εφημερίδας Documento από τα διαφημιστικά προγράμματα για την εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τον κορονοϊό και τότε φάνηκε ξεκάθαρα η διάσταση απόψεων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για το είδος της αντιπολίτευσης.
Αυτή η διάσταση αναδείχθηκε από τη συγκεκριμένη εφημερίδα με έναν πολύ εύγλωττο τρόπο: η εν λόγω εφημερίδα είχε ήδη αρχίσει να ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος για την «νερόβραστη αντιπολίτευση», στηρίζοντας όλους όσοι ήθελαν «σκληρό ροκ» με το καλημέρα.
Παράλληλα, όταν συζητήθηκε η ερώτηση για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, που θα κατέθετε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με «βαριά» ιστορία, όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο γραμματέας της Κ.Ε., Πάνος Σκουρλέτης ζήτησαν η ερώτηση να μην αναφέρεται μόνο στο Documento, αλλά να περιγράφει όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ελέγξει δια της διαφημιστικής οδού τα ΜΜΕ κάτι που δεν πέρασε και τελικά αποφασίστηκε η ονομαστική αναφορά στο Documento και φυσικά τα παραπάνω στελέχη δεν την υπόγραψαν.
Αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» της εν λόγω εφημερίδας και έφερε στην επιφάνεια τις «δύο σχολές» αντιπολίτευσης, όπως αυτές εκδηλώθηκαν και στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, όταν και έπειτα από τις διαφωνίες που κατατέθηκαν, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να τελειώσει η συζήτηση, αφού πρώτα είχε παίξει τον ρόλο του γεφυροποιού.
Λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής αντιπαράθεσης είχε ρίξει νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες από το πάρτι γενεθλίων του στο facebook στέλνοντάς σαφέστατα εσωκομματικά μηνύματα, δεδομένου ότι ένας από τους προσκεκλημένους του ήταν ο εκδότης της συγκεκριμένης εφημερίδας.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner