Από τις αρχές του χρόνου (2.1.2017), με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου ενισχύθηκε με μια νέα μετακλητή υπάλληλο που ανέλαβε καθήκοντα «γραμματειακής υποστήριξης». Πρόκειται για τη δασκάλα Χαρίκλεια (Χαρά) Νικοπούλου.
Με την εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι κορυφώνεται η καριέρα της κυρίας Νικοπούλου, την οποία γνωρίσαμε ως «ηρωική δασκάλα» της ακριτικής Θράκης, ως «σύγχρονη Μπουμπουλίνα» ως «θηλυκό Λεωνίδα της Σπάρτης», ως «δασκάλα με παντελόνια», ως «φυσική συνέχεια του Ρήγα Φεραίου, του Μαρίνου Αντύπα και του Δημήτρη Γληνού». Πώς όλα αυτά τα μεγάλα λόγια κατέληξαν στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης;
Μέχρι πολύ πρόσφατα η ίδια η κυρία Νικοπούλου αρνιόταν κατηγορηματικά τη σχέση της με την πολιτική Ακροδεξιά και πολύ περισσότερο με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ένα από τα επιχειρήματά της εναντίον της εφημερίδας της Θράκης «Φωνή της Ροδόπης», με την οποία βρίσκεται σε οξεία δικαστική αντιπαράθεση υπήρξε ότι σε κάποιο δημοσίευμα αποκλήθηκε «χρυσαυγίτισσα».
Τον ίδιο χαρακτηρισμό είχε απευθύνει στην κυρία Νικοπούλου και ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης, όταν εκείνη αρνήθηκε επιδεικτικά να λάβει από τα χέρια του μια τιμητική πλακέτα σε εκδήλωση στο χωριό Κέλλη, κατηγορώντας τον ότι ψήφισε την «εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας» στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή πρόβαλε το επεισόδιο υπό τον τίτλο «Έφτυσε τους προδότες η Χαρά Νικοπούλου: Χρυσαυγίτισσα την είπε βουλευτής της Ν.Δ.».
Λίγα λόγια για την κ. Νικοπούλου
Η κυρία Νικοπούλου πρωτοέγινε γνωστή πριν από δέκα χρόνια. Είναι κόρη του τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Νικόπουλου, η Χαρίκλεια Νικοπούλου είχε ζητήσει το 2004 να μετατεθεί στο μειονοτικό σχολείο του χωριού Μεγάλο Δέρειο, στη Θράκη, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Εγκαταστάθηκε στο χωριό μαζί με τον χρηματιστή σύζυγό της Ιωάννη Φριτζαλά, αλλά πολύ γρήγορα ήρθε σε αντιπαράθεση με μεγάλη μερίδα των κατοίκων, ακόμα και με στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη δημοτική αρχή.
Περισσότερα στο ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών», απ’ όπου αντλήσαμε το υλικό. Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ.