Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.
Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, να αναζητήσει τους υπευθύνους της υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ανώτατου δικαστή, μέρος της οποίας δημοσιοποιήθηκε προ λίγων ημερών σε ενημερωτική ιστοσελίδα.
Έρευνα για τη διαρροή ζητά ο υπ. Δικαιοσύνης
Έρευνα για τη διαρροή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αφορούν στην προσωπική ζωή του ανώτατου δικαστή του ΣτΕ ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά «ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».
Το απόγευμα της Τετάρτης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε την εντολή του υπουργού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ο εισαγγελέας Σπυρίδωνας Παππάς καλείται τώρα να διενεργήσει τη σχετική κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα.
Αλιβιζάτος: Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει
Ρουκέτες για την στοχοποίηση και τον εκβιασμό του Αντιπροέδρου του ΣτΕ εξαπέλυσε σήμερα μέσω του ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ενώ χαρακτήρισε «σπονδή υπέρ της Ιστορίας του πιο ανεξάρτητου δικαστηρίου της χώρας την πλειοψηφία τω 16 δικαστών που αποφάνθηκαν χθες υπέρ του παραδεκτού της προσφυγής των καναλιών κατά του νομού Παππά».
Ο κύριος Αλιβιζάτος τόνισε ότι τέτοια πράγματα σε βάρος ενός τέτοιου κορυφαίου δικαστή, όπως χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, δεν έχουν ξαναγίνει.
Όπως εξήγησε ο εκβιασμός σε βάρος του Δικαστή ήταν άμεσος. Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή σε βάρος του με διάφορα δημοσιεύματα. Όταν είδαν ότι δεν τους φοβήθηκε και την περασμένη Παρασκευή τήρησε την ίδια έντιμη στάση έβγαλαν στη δημοσιότητα και το όνομά του. Όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους γιατί απεδείχθη ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με σθένος.
Ο κύριος Αλιβιζάτος εκτίμησε ότι στην απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας του θέματος η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί οι παραβιάσεις του Συντάγματος είναι κραυγαλέες. Είπε επιπλέον πως αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά θα πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ να ρυθμίσει το καθεστώς στα κανάλια συμπεριλαμβανομένου και του αριθμού τους.
Ο ρόλος της «Αυγής»
Η κίνηση της εφημερίδας να αποκαλύψει στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της το όνομα του εν λόγω δικαστικού έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το σημερινό σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών που κάνει λόγο για «αδιανόητη δημοσίευση»: «Ακόμη κι αν πράγματι σε όλο το Διαδίκτυο ήταν από την προηγούμενη ημέρα το πλήρες όνομά του, αυτό δεν δικαιολογεί την εφημερίδα εφόσον με διακριτικό τρόπο ο αρμόδιος υπουργός είχε ήδη διατάξει ως όφειλε προκαταρκτική έρευνα».
ΠΑΣΟΚ: στην Αυγή ασπάστηκαν και χρησιμοποιούν χωρίς ενδοιασμούς τη «σχολή του αυριανισμού»
«Όλοι οι «αντιφρονούντες» είναι ύποπτοι… αλλά οι «αριστερές» παρακρατικές Υπηρεσίες Πληροφοριών επαγρυπνούν και φροντίζουν» επισημαίνουν οι συντάκτες του και θέτουν δύο ερωτήματα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους της Αυγής:
- Πως το δέχονται αυτό οι υπουργοί κι οι βουλευτές του; Πως το δέχονται οι δημοσιογράφοι της ΑΥΓΗΣ, που με την συμμετοχή ή την ανοχή που επιδεικνύουν, έχουν μετατρέψει την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς σε μια από τα πιο κίτρινα έντυπα;
- Ποια είναι αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα που τους έδωσαν το όνομα του ανώτατου δικαστή, την ιδιωτική ζωή του οποίου, κάποιοι κύκλοι προσέφεραν τροφή στα στόματα φασιστοειδών και ύποπτων οικονομικών – πολιτικών συμφερόντων;… Και γιατί δεχθήκαν, αυτοί οι, διαπρύσιοι κατά τα άλλα, υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παίξουν αυτόν τον ρόλο;
Είναι πολύ λυπηρό που 42 χρόνια μετά την δικτατορία, αριστεροί αυτή την φορά «κύκλοι», άλλοτε κυνηγημένοι για τα φρονήματα τους, να έχουν επιλέξει στην προσπάθεια τους να ελέγξουν και να καθοδηγήσουν την δικαιοσύνη, σε ένα θέμα μάλιστα που αφορά στην ελευθερία της ενημέρωσης , να χρησιμοποιούν μεθόδους που φέρνουν στην μνήμη τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου.
Πριν από την δικτατορία των συνταγματαρχών, ακροδεξιοί παρακρατικοί «κύκλοι» που είχαν ως στόχο τους τότε την ΕΔΑ, για να σπιλώσουν και να πλήξουν το κόμμα της Αριστεράς την αποκαλούσαν: «Χαφιεδά». Τώρα στα πλαίσια της απόφασης της κυβέρνησης Τσίπρα για «μαύρο» στην ελεύθερη ενημέρωση και της απόπειρας να επιβληθεί συνολικότερα η αυταρχική καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάποιοι άλλοι «κύκλοι», με «αριστερό» αυτή τη φορά προσωπείο, αλλά το ίδιο σκοτεινοί και αποκρουστικοί, έχουν επιδοθεί σε μια μεθοδευμένη και καλά οργανωμένη επιχείρηση σπίλωσης μη αρεστών προσώπων, κομμάτων και θεσμικών κρατικών λειτουργών.
Στην προσπάθεια τους αυτή η «σχολή του αυριανισμού» αποδεικνύεται ένα πολύ χρήσιμο πολυεργαλείο. Την ασπάστηκαν και την χρησιμοποιούν χωρίς ενδοιασμούς»