F1: νίκη του Χάμιλτον στην Ουγγαρία και πρωτιά στην μάχη του πρωταθλήματος

0

Ο Λιούις Χάμιλτον συνεχίζει να τρέχει προς την κορυφή του παγκόσμιου πρωταθλήματος, κερδίζοντας και στο Grand Prix της Ουγγαρίας. Βρέθηκε έτσι για πρώτη φορά στην σεζόν μπροστά από το Νίκο Ρόσμπεργκ στην μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος πιλότων της F1,

Όλη η δράση του αγώνα στην Ουγγαρία επικεντρώθηκε στην εκκίνηση όταν ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να προσπεράσει τον ομόσταυλο του στην Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ, που είχε την pole position. Το προσπέρασμα αυτό ήταν αρκετό στον Βρετανό 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή για να πάρει την 5η του νίκη στην συγκεκριμένη πίστα, αφού οι αλλαγές ελαστικών δεν έφεραν κάποια συγκλονιστική ανακατάταξη.

Έτσι ο Χάμιλτον έφτασε τις 5 νίκες, όσες και ο αντίπαλος του (μομαδικός άλλος αοδηγός, που έχει κερδίσει εφέτος ο Φερστάπεν στην Ισπανία, που εκμεταλλεύτηκε την σύγκρουσή τους) και προσπέρασε για πρώτη φορά εφέτος τον Γερμανό πιλότο στην βαθμολογία του παγκόσμιου πρωταθλήματος: 192 ο Χάμιλτον, 186 ο Ρόσμπεργκ ενώ απομένουν 10 ακόμη αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικός “νικητής” του αγώνα ήταν ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari καθώς τερμάτισε στην 6η θέση, ξεκινώντας από την 14η! Λίγο ακόμη και θα έμπαινε στην 5άδα, διατηρώντας την 3η θέση του στην παγκόσμια κατάταξη (τον πέρασε για 1 βαθμό ο Ρικιάρντο, 115-114, και 110 έχει ο Φέτελ), ενώ τα μονοθέσια της Red Bull  Ρικιάρντο και Φερστάπεν) άντεξαν στην πίεση της scuderia (Φέτελ και Ράικονεν).

Η τελική κατάταξη στην Ουγγαρία: 1. Χάμιλτον, 2. Ρόσμπεργκ, 3. Ρικιάρντο, 4. Φέτελ, 5. Φερστάπεν, 6. Ράικονεν.

Επόμενος αγώνας το ερχόμενο ΣΚ στην Γερμανία και το Χόφενχάιμ.

Share.

Comments are closed.