Μανώλης Χριστοδουλάκης: Να μη μας κουνάνε το δάχτυλο όλοι όσοι τόσα χρόνια ήταν απέναντι στη μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ και την αξιοκρατία στο Δημόσιο [Βίντεο]

0

«Διακρίνω μια αγωνία της ΝΔ και ορθά, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα μας κατατάσσουν στο ρόλο ουσιαστικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας πως «μας δίνει και τη δυνατότητα να επιτελέσουμε τον ρόλο που θέλουμε μακροπρόθεσμα, δηλαδή να είμαστε η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας».

Αναφορικά με το θέμα του νομοσχεδίου του ΑΣΕΠ ο κ. Χριστοδουλάκης στηλίτευσε την υποκριτική στάση της Ν.Δ για το ζήτημα. «Η παράταξη που έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στο ΑΣΕΠ, ας μην ξεχνάμε τις 865.000 γαλάζιες προσλήψεις της πενταετίας 2004-2009 εκτός ΑΣΕΠ, είναι υποκριτικό τώρα να μας κουνάει το δάχτυλο για το ΑΣΕΠ». Υπενθύμισε δε ότι το 2021 είχε έρθει άλλη ρύθμιση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, αποτυχημένη, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Π/Θ και η τωρινή ρύθμιση έχει πολλά ζητήματα και κενά. «Το τιμωρητικό στοιχείο της τριετίας για όποιον δεν αποδεχτεί τον διορισμό του, σε τέτοιες συνθήκες, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων που έχει το χθεσινό νομοσχέδιο και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αναδείξαμε και είναι ο λόγος που επί της αρχής το καταψηφίσαμε».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η στάση του κόμματος δεν είναι άκριτη άρνηση σε όλα και τόνισε πως οτιδήποτε είναι θετικό και βοηθητικό για τους πολίτες το ΠΑΣΟΚ υπερθεματίζει και το στηρίζει, φέρνοντας ταυτόχρονα τις δικές του προτάσεις σε όσα διαφωνεί. «Δεν ψάχναμε αφορμή για να καταψηφίσουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Διαφωνούμε με τη δυνατότητα τα funds να ιδρύουν σχολές. Επίσης διαφωνούμε με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, όπως έγινε με την εκπρόθεσμη τροπολογία της επιστολικής ψήφου».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών ο κ. Χριστοδουλάκης διερωτήθηκε «πώς γίνεται η κυβέρνηση, που θέλει υποτίθεται τη συναίνεση των κομμάτων, σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα που άπτεται ζητημάτων ποιότητας της δημοκρατίας μας και με μία ειλημμένη δικαστική απόφαση για απαγόρευση καθόδου του κόμματος των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές, να μην συναινεί στη διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος αυτού».   

Τέλος, στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τις αλλαγές στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία του πολιτικού κέντρου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι οι θέσεις αυτές είναι προνόμιο και δικαίωμα του Προέδρου και ο ίδιος έχει και την κυρίαρχη ευθύνη για την ενότητα και τη σύνθεση στο κόμμα. «Θεωρώ ότι θα μπορούσε να έχει γίνει ευρύτερη σύνθεση ανθρώπων και απόψεων, αλλά το ουσιαστικό είναι όλοι μαζί ενωμένοι να οδηγήσουμε το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητική τροχιά».

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη στο OPEN

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner