Ιστορική νίκη της Εθνικής Ελλάδας με 2-1 επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ – «Για τον Τζορτζ»    

0

Η Εθνική Ελλάδος, με γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη στο 90+4′, νίκησε με σκορ 2-1 στο Γουέμπλεϊ την Αγγλία, και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου στο Nations League, κάνοντας τον Τζορτζ Μπάλντοκ να… χαμογελά από εκεί ψηλά.


Μέχρι και ο βρετανικός Τύπος υποκλίθηκε σε αυτή την ομάδα και τους παίκτες που οδήγησαν τη «γαλανόλευκη» στον θρίαμβο επί της Αγγλίας στην σκιά του άδικου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ και κατακεραύνωσαν τους παίκτες της Αγγλίας ασκώντας σκληρή κριτική στον Λι Κάρσλεϊ για την τακτική του κόντρα στην Ελλάδα.


Με εγκωμιαστικά και συγκινητικά λόγια περιέγραψε την τεράστια νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Αγγλία ο Guardian, υπό το πέπλο του χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ.
Ο
Guardian, παρά την ήττα των Τριών Λιονταριών» έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό ακριβώς άξιζε η Ελλάδα. Τι εμφάνιση! Υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Ήταν υπέροχη από την αρχή μέχρι και το τέλος. Νίκησε την Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σκόραρε στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έβαλε την μπάλα στα αγγλικά δίχτυα πέντε διαφορετικές φορές! Πήρε τη νίκη που η προσπάθειά της άξιζε και φτάνοντας σε αυτή, θυμήθηκε τον πεσόντα παίκτη της, Τζορτζ Μπάλντοκ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πιο γλυκόπικρη ένδοξη νίκη»

Οι Έλληνες διεθνείς, πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση με κατάθεση ψυχής, αφιέρωσαν την ιστορική νίκη επί της Αγγλίας στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στη πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, προκαλώντας σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου.
Πριν από την έναρξη του αγώνα, οι δύο εθνικές ομάδες εμφανίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 31χρονου μπακ του Παναθηναϊκού.


Η ψυχωμένη ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε σμπαράλια την Αγγλία, κάνοντας τους πάντες να δακρύσουν και την χώρα μας υπερήφανη, ενώ είχε και τρία ακυρωθέντα γκολ.

Δείτε τα highlights της ιστορικής νίκης στο Γουέμπλεϊ

Και στο 49′ σημειώθηκε η φάση που θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Ο Παυλίδης πήρε την μπάλα από τον Κουλιεράκη μέσα στην περιοχή, περιστοιχισμένος από τέσσερις Άγγλους αμυντικούς και με εξαιρετικές προσποιήσεις, τους «χόρεψε» και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Πίκφορντ, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ.
Αμέσως, οι διεθνείς μας πήγαν στον πάγκο και ύψωσαν φανέλα με το όνομα του Μπάλντοκ, για να κερδίσουν το χειροκρότημα ακόμα και από τους απογοητευμένους οπαδούς των γηπεδούχων.


Τον γύρο των social media κάνει από χθες το βράδυ η ανατριχιαστική ομιλία του Τάσου Μπακασέτα στα αποδυτήρια της Εθνικής Ελλάδος στο Γουέμπλεϊ πριν την ιστορική νίκη επί της Αγγλίας. Ο Μπακασέτας ακούγεται να καλεί συμπαίκτες του να θυσιαστούν για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, λίγο πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ.
«Ξέρουμε πολύ καλά τι ομάδα είμαστε και τι έχουμε καταφέρει για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και πρέπει να το δείξουμε από το πρώτο λεπτό. Ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού. Πολλοί από εμάς ξέρουν τι σημαίνει ο Τζορτζ και τι παιδί ήταν», ανέφερε αρχικά ο Μπακασέτας.
Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας συνέχισε: «Ο Τζορτζ πάντα ήταν το παράδειγμα για αυτή την ομάδα, γιατί πολλές φορές έδινε και την ψυχή του. Έβαζε πιο πάνω την ομάδα από όλους και θυσίαζε ακόμα και τη σωματική του ακεραιότητα. Και σήμερα μέσα στο παιχνίδι θα είναι το παράδειγμά μας. Ο καθένας από εμάς ας θυσιάσει τον εαυτό του για να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει. Να είμαστε όλοι έτοιμοι. Πάμε!».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner