«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής» – Γιάννης Σταθόπουλος: Συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων για τα προβλήματα των Σχολείων

0

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής» – Γιάννης Σταθόπουλος, Τερψιχόρη Γκιόκα, Μένιος Αϊδίνης και Γιούλη Γεωργοπούλου – είχε συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της «Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αγίας Παρασκευής» (Φαίη Βαζούρα, Ελένη Μπιλιάνη, Δημήτρης Κούνης, Βιβή Σιέττη, Αλκμήνη Ριζοπούλου).

Στην συνάντηση, που διήρκεσε δυο ώρες, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα των Σχολείων της πόλης μας, μέρος των οποίων οφείλεται στην κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών.

Τα μείζονα ωστόσο, προβλήματα έχουν αίτιο, την μη υλοποίηση στην διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι σήμερα της «μεγάλης» λεγόμενης εργολαβίας της προηγούμενης Δημοτικής αρχής.

Έτσι έχουν μείνει «πίσω» εργασίες όπως: Η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρίες, η επέκταση και ανακαίνιση τουαλετών, η συντήρηση και πιστοποίηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, η τακτοποίηση αυθαιρεσιών, ο προσεισμικός έλεγχος, η πυρασφάλεια, η συντήρηση κτιρίων, η ανάπλαση και συντήρηση αύλειων χώρων.

Επίσης περιφράξεις, βάψιμο-ζωγράφισμα σχολείων, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις 3ου-4ου και 5ου Σχολείων, όπως και ένταξη σε πρόγραμμα των υπολοίπων, η τοποθέτηση συστημάτων ψύξης, η αντικατάσταση χλοοτάπητα στα γήπεδα 5χ5 των 3ου – 7ου Δημοτικών και 1ου Λυκείου, συντηρήσεις των υπολοίπων, κατασκευή 5χ5 στο Επαγγ. Λύκειο, η συντήρηση – πιστοποίηση οργάνων στις αυλές των Νηπιαγωγείων κ.α.

Συζητήθηκαν επίσης, τα ζητήματα Σχολικής στέγης:

Απόκτηση οικοπέδων, μεταστέγαση Νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται σε Δημοτικά Σχολεία, μετεγκατάσταση από τα containers Νηπιαγωγείων, η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης των πρ. εκπαιδευτηρίων Μακρή με καθορισμό μονάδος όπως και τα θεατρικά και αθλητικά προγράμματα, το Μαθητικό φεστιβάλ, η μη ύπαρξη τραπεζοκόμων και η έλλειψη φυλάκων και προσωπικού γενικών καθηκόντων.

Επισημάνθηκαν επίσης, η διαρκής υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, η ανάγκη αύξησης του ΦΗΧ (Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων) κεντρικά και τοπικά, η ανάγκη αύξηση κονδυλίων για το Φεστιβάλ και το άνοιγμα των προαυλίων τα Σαββατοκύριακα.

Από την πλευρά μας, δηλώσαμε την μεγάλη μας εκτίμηση στο έργο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, μιας Συλλογικότητας που τιμά διαχρονικά και επάξια τον ρόλο της στην πόλη της Αγίας Παρασκευής.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner