Κώστας Αγγελής: Για έναν φίλο…

0

Με ανάρτησή του στο facebook ο δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χαλανδρίου με το συνδυασμό «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», Κώστας Αγγελήςαποχαιρετά τον Αντιδήμαρχο Χαλανδρίου, Σέργιο Γκάγκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Αγγελή
«Ήταν τον όχι πολύ μακρινό Ιούνιο 2014. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαμε χάσει τις Δημοτικές εκλογές και η παράταξη “Αντίσταση με τους πολίτες” ερχόταν με φόρα…
Με ειδοποίησε ο τότε Δήμαρχος, Γιώργος Κουράσης να δω τον νέο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, που επρόκειτο να αναλάβει την 1 Σεπτεμβρίου 2014, όταν ξεκινούσε η θητεία της νέας Διοίκησης και να τον ενημερώσω.
Πράγματι, παρά την απογοήτευση του αποτελέσματος τότε και έχοντας μπροστά μου να τρέξω ένα Φεστιβάλ Ρεματιάς σε μια ακραία μεταβατική περίοδο, συναντηθήκαμε στον Θίασο.
Τον γνώριζα σαν όνομα, χρόνια στο Χαλάνδρι άλλωστε, τον γνώριζα σαν συγγραφέα, σαν σκηνοθέτη, τον γνώριζα σαν λάτρη του αστυνομικού μυθιστορήματος. Στοιχεία ικανά για αρχή να έχει την προσοχή μου.
Στα πρώτα δέκα διερευνητικά λεπτά της συζήτησης μας, ανακάλυψα έναν άνθρωπο που θα ήθελα να είχε μπει χρόνια νωρίτερα στη ζωή μου.
Ήρεμος, μειλίχιος, με ιδέες, μου ζήτησε να συνεχίσω σαν να μην άλλαξε ποτέ χέρια ο Δήμος. Θα ερχόταν στο Θέατρο της Ρεματιάς, όποτε και σε όποια παράσταση του ζητούσα, χωρίς να επέμβει σε οτιδήποτε. Μου δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του και με παρακάλεσε ακόμη και στις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου, που επίσημα θα ήταν και νέος Αντιδήμαρχος, να εξακολουθήσω είμαι μπροστά. Με εντυπωσίασε η ευρύτητα της σκέψης του, καθώς ξεδίπλωνε τις πρώτες ιδέες του για τον πολιτισμό και το αποτύπωμα που ήθελε να αφήσει. Και επιπλέον κερασάκι, η φοίτησή του στη Λεόντειο και η αγάπη του για τον Πανιώνιο… Τόσο απλά…
Τα χρόνια κύλησαν, οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν πολλές πολλές φορές. Δημοτικά Συμβούλια, επιτροπές, Αετοπούλειο, εκδηλώσεις, παραστάσεις, παρουσιάσεις, εγκαίνια , αγιασμοί σχολείων, παράλληλες πορείες. Οι λίγες αντιπαραθέσεις μας κινήθηκαν σε ένα ιδεολογικό επίπεδο, αλλά ποτέ δεν υπήρξε ένταση μεταξύ μας, καθώς στο τέλος της ημέρας, θα τον Σεβόμουν
Και τελικά τα κατάφερε…
Το αποτύπωμά του έμεινε και μένει ανεξίτηλο.
Τα όσα κατάφερε, οι σύντροφοί του θα τα αναδείξουν και θα του αξίζει κάθε λέξη τους…
Σέργιε Γκάκα
Η απουσία σου είναι ήδη αισθητή…
Η αύρα σου, το χαμόγελό σου θα αιωρούνται αέναα πάνω από το αγαπημένο σου Χαλάνδρι…
Καλό σου ταξίδι στο φως φίλε...»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner