Θλίψη στο Χαλάνδρι – «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας

0

Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία του Χαλανδρίου αλλά  και στον χώρο του Πολιτισμού ο ξαφνικόε θάνατος του αντιδημάρχου Πολιτισμού Σέργιου Γκάκα.
Την είδηση έκανε ο δήμαρχος της πόλης Σίμος Ρούσσος, με μια συγκινητική του ανάρτηση στο στο Facebook στην οποία αναφέρει: «Ο Σέργιος μας δεν ζει πια. Δραπέτευσε άξαφνα χθες το απόγευμα. Δεν υπάρχουν λόγια να πούμε τη συντριβή μας».

Ο Σέργιος ήταν η ψυχή κάθε πολιτιστικής πρωτοβουλίας στην πόλη. Όπως έλεγε ο Σίμος Ρούσσος, ο Σέργιος «ξοδεύει βιβλία, χαμόγελο και την ψυχή του, στοργικά και απλόχερα στους συντρόφους του και σε όλη την πόλη».
Από τη θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού χάρισε στο Φεστιβάλ Ρεματιάς τις «Νύχτες Αλληλεγγύης» και συγχρόνως έδωσε πνοή σε όλα τα πολιτιστικά πράγματα στο Χαλάνδρι.

Ποιος ήταν ο Σέργιος Γκάκας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και από τότε κατοικεί στο Χαλάνδρι. Σπούδασε Θέατρο στο Πανεπιστήμιο PARIS VIII. Από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως σκηνοθέτης και από τότε έχει σκηνοθετήσει δεκάδες θεατρικά έργα.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Χαλανδρίου «Κώστας Βάρναλης» και έφορος στο πρώτο Δ.Σ. του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Είναι ιδρυτικό μέλος του θιάσου των «Άστεγων», του πειρατικού ραδιοσταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM» και της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».
Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως παραγωγός στο Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Έχει γράψει τα μυθιστορήματα «Κάσκο» και «Στάχτες» (εκδ. Καστανιώτη), που έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ.
Επίσης έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και δεκάδες διηγήματα.
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.
Από το 2014 έως χθες ήταν αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου.

«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Στις μεγάλες απώλειες του 2024 για την πόλη μας, ήρθε να προστεθεί ακόμη μία.
«Ο Σέργιος Γκάκας ξεκίνησε για το μεγάλο του ταξίδι. Σε όσους τον γνωρίσαμε, σε όσους συνεργαστήκαμε μαζί του, η απουσία του θα είναι αισθητή για πολύ καιρό. Το ίδιο και για το Χαλάνδρι, η ενέργεια, το πνεύμα του, οι ιδέες του, το όραμά του, η αγάπη του, η προσφορά του θα λείψουν…
Η Δημοτική Παράταξη “Αγαπάμε το Χαλάνδρι”, αποχαιρετά έναν φίλο, έναν συνάδελφο, που είχε υπερβεί πολλά χρόνια τώρα τις παραταξιακές γραμμές και προσπαθούσε σταθερά να συνθέτει απόψεις και θέσεις εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. 
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, στους συντρόφους του, στους φίλους του…»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner