Δήμος Αθηναίων: Διανομή 1.250 οικιακών καφέ κάδων στους κατοίκους της 3η Δημοτικής Κοινότητας

0

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης και δωρεάν διανομής οικιακών καφέ κάδων, ώστε να εκπαιδευτούν οι πολίτες και να ξεκινήσουν άμεσα την οικιακή συλλογή βιοαποβλήτων. Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ρωξάνη Μπέη και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης βρέθηκαν στην Πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα και μοίρασαν 1.250 καφέ οικιακούς κάδους 10lt και βιοαποδομήσιμες σακούλες στους κατοίκους της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε: «Μετά την επιτυχία στις γειτονιές της 5ης και 7ης Δημοτικής Κοινότητας, προχωράμε δυναμικά την επέκταση του καφέ οικιακού κάδου συλλογής βιοαποβλήτων και στην 3η Δημοτική Κοινότητα. Βρισκόμαστε στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα όπου μοιράζουμε κάδους στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίνονται με μεγάλο ενθουσιασμό. Ο καφέ κάδος είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς περίπου το 45% των συνολικών απορριμμάτων είναι βιοαπόβλητα. Μειώνοντας τον όγκο τους, η πόλη μας θα έχει και πολύ σημαντικό οικονομικό όφελος. Δίνουμε τροφή στην γη – Δίνουμε ζωή στο μέλλον».
Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ανέφερε: «Ό,τι ρίχνουμε στον καφέ κάδο παίρνει δεύτερη ζωή, γίνεται λίπασμα για τα φυτά μας (κομπόστ) και ο κύκλος αυτός μπορεί να επαναλαμβάνεται ευεργητικά, για τη φύση και εμάς. Μας ενδιαφέρει πολύ να αναπτύξουμε ένα αμφίδρομο και αποδοτικό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ μας και να γίνετε μέρος της προσπάθειας του Δήμου μας, με μία νέα συνήθεια απλή και εύκολη για όλους, μεγάλη και σημαντική για το περιβάλλον».
Μέχρι στιγμής στον Δήμο Αθηναίων, έχουν μοιραστεί 5.700 καφέ κάδοι. Το πρόγραμμα Οικιακής Συλλογής Βιοαποβλήτων «Ο ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΣ στη γειτονιά μας!» βρίσκεται σε εξέλιξη στην 5η, 7η και 3η Δημοτική Κοινότητα ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες. Αναλυτικά:
5η Δημοτική Κοινότητα

  • 130 νέοι καφέ κάδοι 240lt για οικιακή συλλογή
  • 3.250 καφέ οικιακοί κάδοι 10lt σε ισάριθμα νοικοκυριά

7η Δημοτική Κοινότητα

  • 90 νέοι καφέ κάδοι 240lt για οικιακή συλλογή
  • 1.200 καφέ οικιακοί κάδοι 10lt σε ισάριθμα νοικοκυριά

3η Δημοτική Κοινότητα

  • 100 νέοι καφέ κάδοι 240lt για οικιακή συλλογή
  • 1.250 καφέ οικιακοί κάδοι 10lt σε ισάριθμα νοικοκυριά

Διαβάστε αναλυτικές οδηγίες για την αποκομιδή απορριμμάτων πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner