ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου

0

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, ενώ η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους.
Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά από έντονες συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας, με στόχο την επιλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει το κόμμα στη νέα εποχή μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.
Σύμφωνα με υπάρχουσες πληροφορίες η απόφαση ελήφθη με 18-3 και με βάση τις ίδιες πληροφορίες, μειοψήφησαν οι Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Οι δύο τάσεις στη  Πολιτική Γραμματεία
Ο Παύλος Πολάκης, που έχει δηλώσει υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη εκ μέρους των «Κασσελίστας» πρότειναν εκλογή ηγεσίας με διαρκές συνέδριο στις 13 Οκτωβρίουδηλαδή χωρίς εκλογή νέων συνέδρων αλλά με τους ίδιους του περασμένου Φεβρουαρίου, όπως και κάλπες για την νέα ηγεσία στις 3 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά των «100», προτάθηκε να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο προσυνεδριακός και ακολούθως 7-10 Νοεμβρίου έκτακτο συνέδριο. Στην επιχειρηματολογία τους τόνισαν ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν fast track διαδικασίες.
Πάντως με τις
γρήγορες ταχύτητες που φάνηκε να επιθυμεί η πλευρά Κασσελάκη συμπεραίνει κάθε καλόπιστος ότι αυτό αποτελεί το πρώτο σήμα επιστροφής στην κούρσα για τον έκπτωτο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολάκης: Το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί γρήγορα
Ο Παύλος Πολάκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, δήλωσε ότι τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν «όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, το «τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει γρήγορα» και, όπως είπε, το αργότερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο είναι «το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου».
«Δεν έχουμε περιθώριο για παραπέρα. Το παραπέρα σημαίνει κατάσταση παραλυτική» σημείωσε και είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «φυσικά και μπορεί να είναι υποψήφιος» σχολιάζοντας «Εδώ κυκλοφορούν και ακρότητες, ότι περιμένει να δει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner