Μανώλης Χριστοδουλάκης*: Να συσπειρώσουμε ευρύτερες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις Με μια καθαρή πολιτική πρόταση

0

«Μέσα από την εσωκομματική μας διαδικασία, η οποία είναι συντεταγμένη και καθαρά πολιτική οφείλουμε να συσπειρώσουμε ευρύτερες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της κοινωνίας», τόνισε  μιλώντας χθες στο OPEN, και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» με τους Γιάννη Κολοκυθά και Μίνα Καραμήτρου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει ένας κόσμος που έχει αγωνίες και προβλήματα, αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός και ψάχνει κάποιον να ταυτιστεί. Αυτόν τον κόσμο καλούμε να συμμετέχει στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνει». 

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε και στην μεγάλη εικόνα της πολιτικής, η οποία αφορά τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και δεν περιχαρακώνεται στις στενές εσωκομματικές διεργασίες. «Η Ν.Δ έχει κάνει μια σειρά από πολιτικές επιλογές που για το ΠΑΣΟΚ έχουν λανθασμένο πολιτικό πρόσημο». Υπενθύμισε, δε, όλους τους τομείς που η κυβέρνηση της ΝΔ,  είτε έχει αποτύχει, είτε έχει δείξει την πολιτική κατεύθυνση που επιλέγει να ακολουθήσει. Θέματα όπως η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η υποβάθμιση της υγείας, τα εργασιακά, η φορολογική πολιτική, τα θέματα πολιτικής προστασίας και φυσικά αυτά των θεσμών και της υποβάθμισης της ποιότητας της δημοκρατίας μας, είναι  κάποιοι από τους τομείς που εντοπίζονται μεγάλες κυβερνητικές αποτυχίες και προβληματικές κυβερνητικές επιλογές. «Όταν ο Πρωθυπουργός μας έλεγε προεκλογικά ότι ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500 ευρώ, ξέχασε να μας πει ότι για να μπορεί να τον έχει ο πολίτης θα πρέπει να δουλέψει μέχρι και τρεις δουλειές και μέχρι και 13 ώρες ημερησίως».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε την ύπαρξη του μεγάλου ελλείμματος που υπάρχει στην αξιωματική αντιπολίτευση και φυσικά εστίασε στην ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικής αντιπρότασης διακυβέρνησης της χώρας «Επιβάλλεται άλλο πρόσημο, άλλες προτεραιότητες, άλλο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Όχι διαχειριστικά αλλά σε επίπεδο πολιτικών επιλογών».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Δούκα και το κατά πόσο είναι σύμφωνη με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. «Με εκπλήσσει που κάποιοι ανοίγουν ξανά το θέμα αυτό. Ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα, ούτε και κανένας άλλος υποψήφιος έχει εγείρει το οτιδήποτε. Μόνο η βάση του ΠΑΣΟΚ νομιμοποιείται να δώσει την εντολή για το πώς προχωράμε την επόμενη μέρα. Στόχος είναι η διεύρυνση δυνάμεων και η παρουσίαση μιας καθαρής πολιτικής πρότασης με γωνίες, αιχμές και συγκρούσεις ώστε δημιουργώντας πλειοψηφικούς συσχετισμούς να αλλάξουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί».

* Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική και πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner