Δήμος Αθηναίων: Δημιουργείται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

0

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), για την εξυπηρέτηση ανθρώπων της 3ης ηλικίας οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή πάσχουν από άνοια και άλλα νοσήματα. Το έργο, το οποίο εγκρίθηκε τον Αύγουστο από την ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και χρηματοδοτείται πλήρως από το Πρόγραμμα «Αττική 2021 – 2027», εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, προσφέροντας υπηρεσίες όπως νοσηλευτική φροντίδα, ατομική υγιεινή, ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε: «Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για την πόλη μας. Σχεδιάζουμε έναν ασφαλή και φιλόξενο χώρο για να προσφέρουμε ανακούφιση και φροντίδα στους ηλικιωμένους δημότες της Αθήνας που το έχουν ανάγκη. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή πάσχουν από άνοια και συναφή νοσήματα τα οποία εμποδίζουν την αυτοεξυπηρέτησή τουςΠαράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα στα μέλη της οικογένειάς τους να ανακτήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και να επανενταχθούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες και στην αγορά εργασίας. Η Αθήνα προχωρά με αλληλεγγύη, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω».
Σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Ενεργής Γήρανσης και Λεσχών Φιλίας, Όλγα Δούρου, επεσήμανε: «Στόχος μας είναι το Κ.Η.Φ.Η. να ξεπεράσει τα στενά όρια της φροντίδας προς τους ηλικιωμένους που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και να λειτουργήσει προληπτικά ως διαγνωστικό κέντρο. Παράλληλα, επιδιώκουμε να συμβάλει στην κοινωνική επανένταξη τόσο των ηλικιωμένων όσο και των μελών των οικογενειών τους, οι οποίοι είχαν αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα τους και ζούσαν σε καθεστώς κατ’ οίκον εγκλωβισμού».
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων, Ιωάννης Γεώργιζας, τόνισε: «Νιώθουμε τεράστια ικανοποίηση διότι μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η γραμμή χρηματοδότησης της ΟΧΕ και να προχωρήσουμε ταχύτατα στην έναρξη υλοποίησης σημαντικών έργων και δράσεων, απολύτως αναγκαίων για την πόλη μας».
Επιπλέον, πρόσφατα εγκρίθηκε από την ΟΧΕ και το συνεχιζόμενο έργο «Κατ’ οίκον», το οποίο ενισχύει τη δράση του «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεχίζοντας έτσι την παροχή ουσιαστικής υποστήριξης σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο εξορθολογίστηκε και αναβαθμίστηκε, περιλαμβάνει την πρόσληψη τριών επιπλέον ατόμων που θα παρέχουν άμεση φροντίδα και υποστήριξη στο πεδίο. Παρά τη μείωση της χρηματοδότησης, εισάγεται για πρώτη φορά εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού, ενισχύοντας έτσι την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους ωφελούμενους.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner