Προτάσεις Μάριου Ψυχάλη, για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

0

Φλέγοντα θέματα που αφορούν στο μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τα οποία ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων σε όλους τους αρμόδιους φορείς, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η οικονομική «ασφυξία» που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ, η ανάγκη για συνέχιση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67 της  ΔΥΠΑ, αλλά και η διαχείριση των Υδάτινων Πόρων. 

Σημειώνεται ότι ήδη από την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 ο κ. Ψυχάλης με επιστολή του σε συναδέλφους του δημάρχους, είχε παρουσιάσει τους βασικούς λόγους του οικονομικού αδιεξόδου των Δήμων, καθώς και τις πολιτικές αντιμετώπισής.

Επίσης την Παρασκευή 9 Αυγούστου με επιστολή του στους προέδρους της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ,  είχε γνωστοποιήσει τα δύο βασικά προβλήματα (κόστος δανεισμού και λήξη προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67), όπως επίσης και την αναγκαιότητα λήψης πρωτοβουλιών νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Επίσης την Δευτέρα 26 Αυγούστου ο δήμαρχος είχε στείλει υπενθυμιστική επιστολή στους προέδρους της  ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελλιπούς χρηματοδότησης για την κάλυψη της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών και του κόστους δανεισμού και του προγράμματος 55-67.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης ήδη έχει καταθέσει στους αρμόδιους Υπουργούς Αιτιολογική Έκθεση και Σχέδιο Νόμου για να ρυθμιστούν υο επιπλέον θέματα που αφορούν:

Α) Ρύθμιση που να προβλέπει εφάπαξ καταβολή επιδόματος τέκνων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

Β) Ρύθμιση κόστους δανεισμού με ορισμό πλαφόν επιτοκίου (ΥΠ.ΟΙΚ).

Αναφορικά με την ένταση του φαινομένου υδροδότησης της Αττικής, ήδη έχει ψηφιστεί στην 5η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού με την ενσωμάτωση μελέτης για την διαχείριση της ύδρευσης και της άρδευσης του δικτύου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης τόνισε: «Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε διοίκηση στον Δήμο με συνέπεια αναδεικνύουμε όλα τα προβλήματα των ΟΤΑ και με πρωτοβουλίες προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις. Με όραμα γνώσεις και σχέδιο κοιτάμε μπροστά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας προς  όφελος όλων των πολιτών».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner