Διαγράφεται η Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Πολάκης παίρνει ρεβανς

0

Στην διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης.

O Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση της κ. Λινού για λόγους διαφάνειας, ωστόσο η ίδια δεν επικοινώνησε με κάποιον από την Κουμουνδούρου, αλλά ούτε και με το προεδρείο της Βουλής. Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να αποσταλεί επιστολή στον Κωνσταντίνο Τασούλα, η οποία θα γνωστοποιεί ότι τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα οι 459 σελίδες που παρέδωσε την Παρασκευή στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, δεν κρίθηκαν επαρκείς.

Πρόκειται για στοιχεία σχετικά με τις απευθείας κρατικές επιχορηγήσεις που έλαβε το Ινστιτούτο “Prolepsis”, το οποίο ανήκε στην ίδια και μεταβιβάστηκε στον σύζυγό της όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της στις περσινές εθνικές εκλογές.

Τις καταγγελίες για τις επιχορηγήσεις έκανε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κατηγορούσε την ηγεσία επειδή δεν έπαιρνε θέση επί του θέματος.

Σύμφωνα με το documentonews, το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Αθηνά Λινού, καταψήφισε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη με τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 34 βουλευτές έναντι 31 του ΠΑΣΟΚ.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner