Έρευνες για «φάμπρικα» επιδομάτων αναπηρίας από την 49χρονη υπάλληλο του ΕΦΚΑ που συνελήφθη για δωροδοκία

0

Αυξάνονται τα ερωτήματα για την έρευνα που κάνουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αναφορικά με τις παράνομες δραστηριότητες της 49χρονη υπαλλήλου του ΕΦΚΑ Πατησίων, που βρισκόταν στο γραφείο συγκρότησης υγειονομικών επιτροπών σε όλη τη χώρα. Μετά τη σύλληψή της για δωροληψία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο Ανακριτής παρήγγειλε ξεχωριστή προκαταρκτική έρευνα προς διερεύνηση κακουργηματικών πράξεων στην συγκρότηση υγειονομικών επιτροπών από την συγκεκριμένη υπάλληλο.
Παράλληλα αναμένουν αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, στο πλαίσιο της έρευνας ανάσυρσης δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της ίδιας αλλά και του συζύγου της. Θα ερευνηθεί ξανά με λεπτομέρεια το υλικό των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών και κυρίως εκείνες οι «περίεργες» συνομιλίες της υπαλλήλου με συνάδελφό της στο ίδιο τμήμα, αναφορικά με την συγκρότηση των υγειονομικών επιτροπών, στις οποίες ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Βάλε τον Γ……. στην επιτροπή στην Πάτρα», «Θα βάλουμε τον ειδικό παθολόγο», «Τι θα κάνουμε με την υγειονομική επιτροπή στην Τρίπολη;».
Από την ανάλυση αυτών των συνομιλιών προκύπτει, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, συνεννόηση μεταξύ τους για την τοποθέτηση στις υγειονομικές επιτροπές, γιατρών της επιλογής τους, χωρίς προς το παρόν να έχουν εξακριβωθεί οι σκοποί τους.
Δεν αποκλείεται σε επόμενο στάδιο της έρευνας, οι αστυνομικοί να προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου λογαριασμών της ίδιας και συγγενικών προσώπων, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν ύπαρξη αδικαιολόγητων εμβασμάτων από άτομα, που ενδέχεται να είχαν υποβάλει αιτήσεις επιδομάτων αναπηρίας για τους ίδιους ή συγγενείς τους.
Σημειώνεται ότι στο σπίτι της 49χρονης βρέθηκαν 61.530 ευρώ, τα οποία η ίδια δικαιολόγησε ως οικονομίες της, κάτι που προς το παρόν δεν είναι πιστευτό από τους αστυνομικούς, ενώ εξετάζουν ένα USB και πέντε φύλλα με ιδιόχειρες σημειώσεις της.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνούν αν πίσω από τις παράνομες δραστηριότητες της 49χρονης κρύβεται μια »φάμπρικα» χορήγησης επιδομάτων αναπηρίας, στήσιμο υγειονομικών επιτροπών και εγκρίσεις αιτήσεων επιδομάτων αναπηρίας σε μη δικαιούχους ή με μεγαλύτερα ποσοστά αναπηρίας από αυτά που είχαν οι ασθενείς.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner