Παύλος Γερουλάνος: Στόχος μου, ένα ανοιχτό και κυρίαρχο ΠΑΣΟΚ

0

«Στόχος μου είναι ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, κυρίαρχο στον χώρο του και θα υπηρετεί το όραμα για το οποίο γεννήθηκε. Να αγωνίζεται, δηλαδή, για μία Ελληνίδα και έναν Έλληνα απελευθερωμένους από τους βραχνάδες που, σήμερα, μας κρατούν πίσω σε εθνικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», στη δημοσιογράφο Μαριτίνα Ζαφειριάδου, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.
«Ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ θα απευθύνεται σε κάθε προοδευτικό πολίτη, από την Αριστερά και το Κέντρο, μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς, δηλαδή απογοητευμένους, προοδευτικούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Δεν θα μιλάει μόνο στον εργαζόμενο αλλά με αυτόν. Δεν θα απευθύνεται μόνο στον αγρότη, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον βιοτέχνη, τον συνταξιούχο, αλλά θα συζητάει μαζί του. Πώς θα γίνει αυτό; Κινητοποιώντας ξανά, όλους εκείνους τους ανθρώπους που έμειναν κοντά στην κοινωνία, αλλά απομακρύνθηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Στελέχη που σήμερα κερδίζουν μάχες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Συνεταιρισμούς, τα Επιμελητήρια, τα Πανεπιστήμια και τους συνδικαλιστικούς φορείς. Έτσι, θα μπορέσουμε να γίνουμε ένα κόμμα που έχει συνδεθεί, ξανά, με την κοινωνία».
Ερωτηθείς για το σχέδιό του, «Αναγέννηση», ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως μιλά για την αναγέννηση της Ελλάδας μέσα από την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και πάνω στο μοντέλο που προτείνει, αυτό της αποσυγκέντρωσης της εξουσίας, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες ανισότητες σε πλούτο, εισόδημα και πρόσβαση στην εξουσία, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι Έλληνες.
«Ο τίτλος «Αναγέννηση» αφορά το σχέδιό μας για τη χώρα. Αφορά την αναγέννηση της Ελλάδας, μέσω της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για ένα σχέδιο που μιλά για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες ανισότητες σε πλούτο, εισόδημα και πρόσβαση στην εξουσία, που ταλανίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Η βασική ιδέα της, στηρίζεται στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας, που θα οδηγήσει στην αποσυγκέντρωση του πλούτου. Πάνω σε αυτό το μοντέλο θέλουμε να χτίσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, που θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, όπως είναι η αισχροκέρδεια από τα ολιγοπώλια, το μαράζωμα της Περιφέρειας, η υποβάθμιση της παιδείας και της υγείας και η απώλεια στο εξωτερικό του μεγαλύτερου συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας, που είναι τα παιδιά μας».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα επιστρέψουν στην κάλπη, άνθρωποι οι οποίοι έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, ο κος Γερουλάνος είπε:
«Τρεισήμισι εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Άνθρωποι οι οποίοι είναι ενεργοί στην κοινωνία και ψάχνουν ένα όραμα που θα τους εμπνεύσει, πρακτικές προτάσεις στα προβλήματά τους. Σήμερα όμως απέχουν, διότι δεν βλέπουν σχέδιο και μια ομάδα ανθρώπων που μπορούν να το κάνουν πράξη. Αυτό το κενό επιδιώκουμε να καλύψουμε με την Αναγέννηση. Όταν ο κόσμος πειστεί ότι το πρόγραμμά μας χτίζει μια κοινωνία δίκαιη, όπου παράγεται πλούτος που μοιράζεται σε όλους, θα επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Και τότε, θα δημιουργήσουμε τη δυναμική που χρειάζεται για να πέσει η Κυβέρνηση των pass και να έρθει μια Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που θα δίνει σε όλους δυνατότητες. Αυτό εκπροσωπεί η υποψηφιότητά μου».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner