Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Τσελίδης «χάλκινος» ολυμπιονίκης – Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι!

0

Ο Θόδωρος Τσελίδης έγραψε ιστορία, νίκησε τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι με 1-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -90κ. στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.


Ο 27χρονος πρωταθλητής του τζούντο χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κερδίζοντας στον αγώνα για το χάλκινο τον γεωργιανής καταγωγής, αλλά αγωνιζόμενο με την Ισπανία, Τριστάνι Μοσακλισβίλι.
Ο Τσελίδης μόλις στα 3:16 κέρδισε waza-ari και έτσι απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα για το χάλκινο μετάλλιο, που αποδείχθηκε αρκετό.


Ποιος είναι ο Θοδωρής Τσελίδης
Ο 27χρονος Θοδωρής Τσελίδης είναι Έλληνας τζουντόκα με καταγωγή από την Οσετία της Ρωσίας. Μάλιστα, ο αθλητής κέρδισε χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο του 2018 που έγινε στο Τελ Αβίβ, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς στην Ταραγόνα.

Ακόμα, ο Θοδωρής Τσελίδης το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 που έγινε στη Σόφια, το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2022 στο Οράν, αλλά και το χρυσό μετάλλιο στο Γκραντ Σλαμ της Τασκένδης πριν από μερικούς μήνες.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner