Η Κρίστη Αγαπητού στη συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με Δημάρχους και μέλη της Π.Ε.Δ.Α.

0

Η επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» κα Κρίστη Αγαπητού παραβρέθηκε σε συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν όλα τα διαχρονικά σοβαρά θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θόδωρου Λιβάνιου, του Υφυπουργού Εσωτερικών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Βασίλη Σπανάκη. Συμμετείχαν επίσης ο Ειδικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.

Όλοι οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων ανέδειξαν τα κοινά και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους τους, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα για σύντομη επίλυσή του, δεδομένου ότι οι παριστάμενοι είναι άνθρωποι  που γνωρίζουν καλά τα θέματα της Αυτοδιοίκησης.

Αναδείχθηκαν προβλήματα ως το οικονομικό που λειτουργεί ασφυκτικά, τα θέματα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών που έχουν πλέον διογκωθεί υπέρμετρα με αποτέλεσμα τη μείωση του παραγόμενου δημοτικού έργου, θέματα γραφειοκρατίας και τα θεσμικά θέματα αρμοδιοτήτων παρά τις όποιες θετικές παρεμβάσεις.

Στην τετράωρη συνάντηση τέθηκαν επίσης θέματα όπως οι αποζημιώσεις για τα Σχέδια Πόλης, το «τέλος ταφής», περί ακαθάριστων οικοπέδων, η αύξηση των επιτοκίων στα δάνεια που είχαν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προβλήματα με τους παιδικούς σταθμούς κ.ά.

Άλλωστε, όπως τόνισε η κυρία Αγαπητού χαρακτηριστικά «Η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών του Δήμου μας είναι αποκλειστική μας στόχευση και δίνει μια καλύτερη προοπτική στη δουλειά μας και στο μέλλον των πόλεων μας που υπηρετούμε και αγαπάμε».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner