Δήμος Βριλησσίων: Nέος Κανονισμό Καθαριότητας _ Αναλυτικά ο Κανονισμός

0

Για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια ο Δήμος Βριλησσίων αποκτά νέο Κανονισμό Καθαριότητας, ο οποίος εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στόχος μέσα από αυτό το νέο κανονιστικό πλαίσιο είναι να διασφαλιστεί η καθαριότητα της πόλης, η δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Παράλληλα, ενισχύονται βιώσιμες πρακτικές όπως η πρόληψη, η διαλογή στην πηγή, η κυκλική οικονομία, η ανακύκλωση και η μείωση της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Θέτουμε ως προτεραιότητα τη στενή συνεργασία με τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις της πόλης μας, ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού ένα όρθο πλαίσιο διαχείρισης των απορριμμάτων που παράγουμε και να αναβαθμίσουμε συλλογικά την καθαριότητα στην πόλη μας. Στόχος μας είναι επίσης, η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν προς ταφή στον ΧΥΤΑ της Φυλής, καθώς και η ενίσχυση και αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε όλοι μαζί το φυσικό και αστικό περιβάλλον του Δήμου μας και ταυτόχρονα εξοικονομούμε πόρους προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.  Προσπαθούμε καθημερινά να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας και στο πλαίσιο αυτό ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας που έχει ενσωματώσει την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία συνιστά ένα μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών  μας. Με γνώμονα την εμπέδωση μιας κουλτούρας σεβασμού του Δημόσιου Χώρου και προστασίας του περιβάλλοντος δίνουμε έμφαση και στις περιβαλλοντικές δράσεις και εκπαιδεύσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, τις οποίες ήδη έχουμε ξεκινήσει και σκοπεύουμε να εντείνουμε από τη νέα σχολική χρονιά»

Η ενεργός συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος  για τον λόγο αυτό το προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος Βριλησσίων ξεκινά ενημερωτική καμπάνια για το νέο Κανονισμό Καθαριότητας. Το νέο πλαίσιο προβλέπει μεταξύ άλλων τις υποχρεώσεις του Δήμου, των πολιτών και των επιχειρήσεων, τον τρόπο διαχείρισης των εναλλακτικών ροών αποβλήτων και τις διαδικασίες του διοικητικού ελέγχου σε περιπτώσεις παραβάσεων.

Πατήστε εδώ για να δείτε ή να κατεβάσετε το νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων. 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner