ΕΝΔΙΣΥ: Κύριε Μητσοτάκη, όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας! – Επιστολή ΕΝΔΙΣΥ στον Πρωθυπουργό

0

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), ζητώντας να μην εφαρμοστεί  το μέτρο των νέων περικοπών στις συντάξεις χηρείας, όπως προτίθεται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση. Το ΕΝΔΙΣΥ επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι χηρείας αποτελούν μια πολύ ευαίσθητη κατηγορία πολιτών και η Πολιτεία πρέπει να σεβαστεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να επιβιώσουν. Δυσκολίες που διογκώνονται ακόμα περισσότερο, σε μια περίοδο ατελείωτης ακρίβειας, όπως αυτή που βιώνει η χώρα τα τελευταία τρία έτη!
Το Δίκτυο επανέλαβε την πρότασή του για να διατηρούνται εφεξής όλες οι συντάξεις χηρείας στο 70% της αρχικής, χωρίς περαιτέρω περικοπή κατά το ήμισυ, όπως ορίζει νόμος του 2020. Αυτό όμως σημαίνει ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει νέα διάταξη νόμου που θα διορθώνει το λάθος του παρελθόντος. Άρα πρέπει να επιστραφούν ποσά σε χιλιάδες δικαιούχους, που υπέστησαν περικοπές κατά την τελευταία τριετία. Το δημοσιονομικό κόστος είναι πολύ μικρό και δεν αξίζει για να οδηγήσει την Κυβέρνηση σε ένα ακόμα σκληρό μέτρο σε βάρος αυτής της τόσο ειδικής κατηγορίας, συνταξιούχων.
Το ΕΝΔΙΣΥ τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι είναι άδικο το μέτρο της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων χηρείας. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση πρέπει να το επανεξετάσει και να μην προχωρήσει στην εφαρμογή παλαιότερων διατάξεων. Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύουν χιλιάδες συνταξιούχοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, να υποστούν δραματικές περικοπές στη σύνταξη χηρείας που λαμβάνουν. Επιπρόσθετα, θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω στον e-ΕΦΚΑ, σημαντικά ποσά, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Άρα, η επιβάρυνση από αυτό το σκληρό μέτρο σε βάρος αυτών των συνταξιούχων, θα είναι διπλή.
Το ΕΝΔΙΣΥ,  με αφορμή την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, καλεί όλα τα κόμματα της  Αντιπολίτευσης, να τοποθετηθούν επίσημα, επί αυτού του τόσο σημαντικού θέματος. Η προστασία των συντάξεων χηρείας, είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.

Πατήστε εδώ και δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής του ΕΝΔΙΣΥ προς τον Πρωθυπουργό

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner