Παγώνη: Κάντε τεστ πριν φύγετε για διακοπές, τριπλάσια κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με πέρυσι

0

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη απηύθυνε σύσταση στους πολίτες να κάνουν τεστ covid πριν φύγουν για διακοπές, δεδομένου ότι τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται.
Η κ. Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ1 σημείωσε ότι «πέρυσι τέτοιο καιρό συγκριτικά με φέτος δεν υπάρχει σύγκριση. Πέρυσι ήταν γύρω στα 187, τώρα έχουμε φτάσει στα 570, έχουμε 21 θανάτους».
Παράλληλα εξήγησε ότι πρόκειται για την καινούρια μετάλλαξη. «Καλό θα ήταν τώρα πριν πάνε διακοπές, να κάνουν ένα τεστ, γιατί εκεί που θα πάνε, αν έχουν και απλά συμπτώματα, μεταδίδουν. Και όταν μεταδίδεις, σημαίνει ότι αρρωσταίνει κόσμος. Για αυτό, όταν υπάρχει μία αδιαθεσία, ένα τεστ πρέπει να γίνεται», συνεχίζοντας τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές οι ομάδες υψηλού κινδύνου και ειδικά οι άνθρωποι άνω των 64 ετών με υποκείμενα νοσήματα που αν νοσήσουν θα πρέπει να πάρουν αντιικά φάρμακα.
Η κ. Παγώνη εξήγησε επίσης ότι το στέλεχος FLiRT που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή μεταδίδεται εύκολα και έχει απλή κλινική εικόνα με βήχα και πυρετό για 2-3 μέρες.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner