Μεσολόγγι: Απέχει από το Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη του κ. Λύρου-Δεν θα ακολουθήσουμε την δημοτική αρχή στη παρανομία και στους τραμπουκισμούς

0

Ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, «Δημιουργική Ανατροπή», με επικεφαλής τον Κώστα Λύρο, ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου.
Ο κ. Λύρος με την ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους της αποχής εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του νυν δημάρχου Ι. Π. Μεσολογγίου, Σπύρου Διαμαντόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Λύρου:
«Δεν θα τους ακολουθήσουμε ούτε στη παρανομία, ούτε στους τραμπουκισμούς.
Το επίπεδο του ανύπαρκτου διαλόγου της νέας δημοτικής αρχής είναι
Α Ξ Ι Ο Λ Υ Π Η Τ Ο !
Λύσεις υπάρχουν… 
Εμείς στη λυσσαλέα επιμονή στην παρανομία  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ
Ο συνδυασμός της “Δημιουργικής Ανατροπής” αποφάσισε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ψήφιση της αναμόρφωσης του ακυρωμένου προϋπολογισμού σε δήθεν συμμόρφωση της σχετικής απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152 που τον ακύρωσε ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.
Πρόκειται για πολιτική παλινωδία και κυρίως για μια ακόμη φορά συνοδευόμενη με μη νόμιμη εισήγηση και μη νόμιμη διαδικασία.
Διότι αφ’ ενος επί ακυρωμένου προϋπολογισμού δεν νοείται αναμόρφωση, αλλά εκ νέου σύνταξη, αφ’ ετέρου για μια ακόμη φορά η εισήγηση της αναμόρφωσης αφήνει εκτός προϋπολογισμού τις σοβαρές οφειλές των νομικών προσώπων, οι οποίες είναι γνωστές στη δημοτική αρχή και στις υπηρεσίες του Δήμου και τις οποίες εμείς ως απερχόμενη δημοτική αρχή νομίμως και με κάθε επισημότητα παραδώσαμε.
Η δημοτική αρχή για τους ευνόητους λόγους της εύκολης διασπάθισης των ταμείων του Δήμου επιμένει να αποκρύβει την πραγματική οικονομική εικόνα του Δήμου και προχωρά με αναληθείς προϋπολογισμούς κινούμενη σε μη νόμιμες οδούς και θέτοντας την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου στον αέρα.
Σε αυτές τις διαδρομές δεν θα την ακολουθήσουμε.
Όπως επίσης δεν θα την ακολουθήσουμε στην τακτική της να απαξιώνει τα θεσμικά όργανα λειτουργίας του Δήμου, όπως την Δημοτική επιτροπή που αποτελεί κομβικό συλλογικό όργανο διοίκησης.
Καταγγέλλω την υπόκοσμη συμπεριφορά του κ. Διαμαντόπουλου στην με κλειστές πόρτες, παρουσία μόνο των συμπορευόμενων μελών του, πρόσφατη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής στην οποία όχι μόνο δεν μου δόθηκε ο λόγος για το θέμα του προϋπολογισμού αλλά ρητά ο πρόεδρός της κ. Διαμαντόπουλος διέταξε το που θα κοιτώ με ύφος και λεξιλόγιο που παρέπεμπε σε υπόδικους των πιο τριτοκοσμικών φυλακών, λέγοντας μου δικτατορικά και επί λέξει: “Μη με κοιτάς! Ακούς; Μη με κοιτάς!”
Εξαπέλυσε μύδρους προσβλητικών και υβριστικών απειλών που δεν ταιριάζουν σε Δήμαρχο αλλά ούτε στο τελευταίο υποκείμενο…
Το επίπεδο του ανύπαρκτου διαλόγου της νέας δημοτικής αρχής είναι Α Ξ Ι Ο Λ Υ Π Η Τ Ο!
Ο Δήμος έχει σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει και η δημοτική αρχή πρέπει να καταλάβει ότι ο ρόλος της είναι να ασχοληθεί και να ενσκύψει σε αυτά, να αναζητήσει τις λύσεις και όχι να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, να διασύρεται η ίδια αλλά να διασύρει και τον Δήμο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. 
Τώρα αυτή διοικεί.
Και σε ότι αφορά το επίμαχο θέμα του ακυρωμένου προϋπολογισμού και το αδιέξοδο που έχουν φέρει το Δήμο οι επιλογές της, σαφώς και υπάρχουν προτάσεις και λύσεις οι οποίες αν εφαρμοστούν θα ξεμπλοκάρουν τη λειτουργία του Δήμου με νόμιμες διαδικασίες.
Ειδικότερα θα μπορούσε και όφειλε ήδη:

  • Να έχει αναζητήσει Ρύθμιση των οφειλών του ΕΦΚΑ με ευνοϊκές μάλιστα διατάξεις λόγω συγχώνευσης των νομικών προσώπων έως και 240 δόσεις.
  • Να έχει αναζητήσει ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΗ σε 48 τουλάχιστον δόσεις.
  • Να προβεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό των οφειλών των νομικών προσώπων προς τρίτους.
  • Να προβεί σε λογιστική τακτοποίηση των οφειλών στη ΔΕΥΑΜ.

Συνεπώς υπάρχουν λύσεις!
Συνεπώς είναι να απορεί κανείς: γιατί αυτή η λυσσαλέα επιμονή στην παρανομία;
Κατόπιν αυτών, ζήτω και προτείνω την αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και την επαναφορά του προϋπολογισμού με τις προβλέψεις και διορθώσεις που προανέφερα

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner