Γιάννης Σταθόπουλος: Να προλάβουμε την επόμενη φωτιά στον Υμηττό

0

Στην χθεσινή πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά, που απείλησε και την πόλη της Αγίας Παρασκευής, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Σταθόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σταθόπουλου
«Η φωτιά που απείλησε σοβαρά την Αγία Παρασκευή, έκαψε δυστυχώς αρκετό κομμάτι δάσους στο πλάι του Μοναστηριού του Αη- Γιάννη.
Το πως προκλήθηκε, σίγουρα μας ενδιαφέρει (φταίει άραγε το drone;), οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι η Πυροσβεστική με επίγεια και υπέργεια μέσα, «έσωσε» την κατάσταση
Κινητοποιήθηκαν 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές και Δήμοι με οχήματα & υδροφόρες.
Ευτυχώς, μάλιστα, ο άνεμος ήταν Νοτιοδυτικός και δεν έφερε τη φωτιά στην πόλη μας.
Ιδιαίτερα ενοχλητικό, ταυτόχρονα, είναι το γεγονός των εγκαταλειμμένων κλαδιών και δένδρων στο βουνό, με ευθύνη του Δασαρχείου και απραξία του Δήμου.
Επισημαίνουμε, τέλος, την αιφνίδια αλλαγή μέσα στο καλοκαίρι, της Προϊσταμένης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας όπως και την πρόσληψη λίγων ατόμων σε σχέση με τις άλλες χρονιές.
Έχουμε όλες/οι χρέος να κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε το βουνό!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
πρ. Δήμαρχος
Γιατρός – Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
“ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής”
»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner