Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου: Μουσικο-χορευτική παράσταση – «Χρυσοπράσινο φύλλο δεν σε ξεχνώ»

0

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου και ο Δήμος Χαλανδρίου, με τη στήριξη του συλλόγου Ελληνοκυπρίων Βορείων Προαστίων Αττικής «Ελλήνων Αλληλεγγύη», με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή το 1974, διοργανώνουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Κύπρο από την αρχαιότητα μέχρι την τουρκική εισβολή.
Η Ένωση συνεπής στο θερινό ραντεβού της στη Φεστιβάλ Ρεματιάς, παρουσιάζει μια μουσικο-χορευτική παράσταση με τίτλο «Χρυσοπράσινο φύλλο δεν σε ξεχνώ», για όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για την Κύπρο και τα αγνοούμε.
Από τις αρχαίες ρίζες της ελληνικότητας της Κύπρου, της νήσου της Αφροδίτης, στον πρώτο εποικισμό της από τους Αρκάδες και από τους πρώτους κατακτητές στη σύγχρονη διχοτόμησή της.
Από τους αρχαίους μύθους στις λαϊκές παραδόσεις και από την παραδοσιακή μουσική στα σύγχρονα μουσικά και καλλιτεχνικά δημιουργήματα, ταξιδεύουμε ανάμεσα στις χαρές και στους θρήνους.
Με πυξίδα το συναίσθημα και τις ανθρώπινές ιστορίες, καλούμαστε σε μια παράσταση για το χρυσοπράσινο φύλλο της Μεσογείου που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε !!

  • Κείμενο Σκηνοθεσία: Βασίλης Δημοσθένης Μπουζαλάς
  • Τραγούδι: Μιχάλης βιολάρης, Νάντια Καραγιάννη, Παναγιώτης Πετράκης, Άννα Βυτινάρου, Πάνος Μπλέντζας, Μαργαρίτα Δόξα
  • Στο ρόλο της Κύπρου: Ειρήνη Καραγιάννη.
  • Μουσική: Παραδοσιακή ορχήστρα – Λαϊκή ορχήστρα φιλαρμονικής Δήμου Χαλανδρίου
  • Χορεύει: Το λύκειο ελληνίδων ΧαλανδρίουΜ
  • Με τη στήριξη του πολιτιστικού σωματείου θεAERTε

Είσοδος ελεύθερη

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner