«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής» – Γιάννης Σταθόπουλος: Να τοποθετηθεί υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για το bonus στα πολυώροφα κτίρια

0

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Σταθόπουλος, με ανακοίνωσή του ζητά να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής για το ζήτημα που έχει προκύψει με το bonus, σε ύψος και τετραγωνικά, που δίδεται σε πολυώροφα κτίρια

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σταθόπουλου
«
Η αρχή έγινε με την (άραγε παγκόσμιας πρωτοτυπίας;) απόφαση να δίδεται bonus, σε ύψος και τετραγωνικά, σε πολυώροφα κτίρια.

Το 5ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις ρυθμίσεις και το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ.
Αρκετοί Δήμοι μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Αθηναίων, Παπάγου – Χολαργού κ.α. (Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής παρακολουθεί και θα…) εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ ανέστειλαν την έκδοση οικοδομικών αδειών με τις νέες ρυθμίσεις.
Η κρατική Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις αποφάσεις των Δήμων.
Στη συνέχεια, με νέα απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις ακυρωτικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης.
Μετά από όλα αυτά, άλλες πολεοδομίες εκδίδουν άδειες οικοδομής και άλλες όχι.
Οι Μηχανικοί διαμαρτύρονται γιατί δεν ξέρουν με ποιους όρους θα οικοδομούν. Οι Δήμοι (όχι ο δικός μας) τρέχουν να μπλοκάρουν την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων που θα επιβαρύνουν τις πόλεις και τις γειτονιές.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έχει συνεδριάσει

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner