Super League: Tο πρωτάθλημα το πάρει ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ; Όλα τα σενάρια – Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας – Τι ισχύει για την 3η και την 4η θέση

0

Ο τίτλος του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της  Super League θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική μεταξύ του ΠΑΟΚ της ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ να είναι το φαβορί, καθώς αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη, στο Βικελίδης το κατακτά, χωρίς να τον απασχολεί τι θα κάνει η ΑΕΚ.
Ένα είναι σίγουρο. Όποιος και αν κατακτήσει το πρωτάθλημα, είτε ο ΠΑΟΚ, είτε η ΑΕΚ, θα το κατακτήσει δίκαια!
Ο ΠΑΟΚ, μετά από συγκλονιστική εμφάνιση συνέτριψε 4-1 τον Παναθηναϊκό και πέρασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ΑΕΚ ηττήθηκε, από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης και «έπεσε» στην δεύτερη θέση.

Τα σενάρια του τίτλου
Ο ΠΑΟΚ, όπως είπαμε, είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Κέρδισε τους πράσινους, είναι στην κορυφή και με ψυχολογία στα ύψη, θα πάει στο Βικελίδης, να κερδίσει τον Άρη, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής
10η αγωνιστική – Κυριακή 19 Μαΐου
20:00 ΑΕΚ – Λαμία
20:00 Άρης – ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία της Super League
ΠΑΟΚ (77 βαθμοί)
Ο ΠΑΟΚ κρατάει για πρώτη φορά, στην πιο κρίσιμη στιγμή, την τύχη στα χέρια του. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα κατακτήσει το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας της αν νικήσει τον Άρη την τελευταία αγωνιστική στο “Βικελίδης”.
ΑΕΚ (75 βαθμοί)
Η ομάδα του Αλμέιδα πλέον χρειάζεται οπωσδήποτε να νικήσει τη Λαμία στην OPAP Arena, να φτάσει στους 78 βαθμούς και να περιμένει μετά ένα “δώρο” από τον Άρη στο “Βικελίδης”, δηλαδή ήττα ή ισοπαλία του ΠΑΟΚ.

Ποιος παίρνει το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία
Σε περίπτωση που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ισοβαθμίσουν, τότε η Ένωση είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Οι δύο ομάδες έχουν συγκεντρώσει τον ίδιο αριθμό βαθμών στα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια, ωστόσο η Ένωση είναι εκείνη που έχει τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων.
Πώς γίνεται να ισοβαθμίσουν; Ο ΠΑΟΚ να έρθει ισόπαλος με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη επί της Λαμίας. Τότε, οι δύο ομάδες θα έχουν 78 πόντους.
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

  1. 30/10/23 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
  2. 11/02/24 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1
  3. 07/04/24 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2
  4. 28/04/24 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2

Η ΑΕΚ έχει την ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (7-6)

Tα άλλα ευρωπαϊκά εισιτήρια
Όσον αφορά τα σενάρια για την Ευρώπη, η τρίτη θέση θα κριθεί στο ντέρμπι «αιωνίων» της Λεωφόρου (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός). Εάν ο Ολυμπιακός ηττηθεί στη Λεωφόρο και τερματίσει 4ος τότε θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει εισιτήριο για την Ευρώπη μέσω κατάκτησης του Conference League. Παράλληλα, σε περίπτωση που το ντέρμπι έρθει ισόπαλο ή νικήσει ο Ολυμπιακός, οι «πράσινοι» θα έχουν και εκείνοι μία τελευταία ευκαιρία μέσω Κυπέλλου Ελλάδας. Σε περίπτωση βέβαια που ο Παναθηναϊκός τερματίσει στην 4η θέση και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο, τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πάρει το 4ο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν.
Να σημειωθεί πως εάν ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει ευρωπαϊκή θέση μέσω πρωταθλήματος και κατακτήσει και το Conference League το “εισιτήριό” του στα προκριματικά της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης δεν μεταβιβάζεται.
Η 4η θέση μπορεί επίσης να δώσει ευρωπαϊκή θέση. Πώς θα γίνει αυτό; Εάν η ομάδα που κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson έχει εξασφαλίσει και την πρώτη θέση στην τριάδα. Με λίγα λόγια, εάν ο Παναθηναϊκός τερματίσει τρίτος και πάρει και το Κύπελλο, τότε αυτομάτως η 4η θέση οδηγεί στα προκριματικά του Conference League και θα ευνοηθεί ο Ολυμπιακός (αν δεν έχει κατακτήσει το Conference League). Σε περίπτωση που ο Άρης σηκώσει το τρόπαιο, τότε η 4η θέση δεν δίνει ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner