Μανώλης Χριστοδουλάκης: Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή για τη στήριξη των πυρόπληκτων στον Δ. Αχαρνών

0

Την άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και την ταχεία και επαρκή οικονομική στήριξη των πληγέντων του Δ. Αχαρνών από την καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα ζητά με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής. 
Τώρα που έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, αυτό που προέχει είναι η στήριξη όσων έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, με τρόπο άμεσο και επαρκή. Και επειδή στο παρελθόν, η πολιτεία έχει επιδείξει αξιοσημείωτη καθυστέρηση σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά από το Υπουργείο το ακριβές χρονοδιάγραμμα του κυβερνητικού σχεδιασμού, για την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των πληγεισών περιοχών, επισημαίνοντας ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή του ελέγχου της διαδικασίας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Προς: τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Θέμα: «Καταγραφή ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο δήμο Αχαρνών»
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Για ακόμη μία φορά η Ανατολική Αττική έγινε έρμαιο καταστροφικών πυρκαγιών. Οι εικόνες από το Μενίδι από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 25 Αυγούστου, με τα καμένα σπίτια και τους κατοίκους σε απόγνωση ξανά, είναι αποκαρδιωτικές και η απουσία ενός προληπτικού, ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας εμφανής.
Η καταστροφή σε σπίτια, περιουσίες, ζωϊκό κεφάλαιο και φυσικό πλούτο είναι ανυπολόγιστη, ενώ οι συνέπειες για την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων επιβαρυντικές.
Επειδή η ταχεία καταγραφή των ζημιών στην περιοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες
Κρατικής Αρωγής αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα.
Επειδή η ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές και η ταχύτερη δυνατή
αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής πρέπει να αποτελεί πρώτιστη
προτεραιότητα της Πολιτείας.
Επειδή οι καθυστερήσεις που έχουμε συναντήσει στο παρελθόν σε αντίστοιχες
περιπτώσεις είναι μεγάλες, ενώ οι ανάγκες των συμπολιτών μας που έχασαν ακόμα
και ολοκληρωτικά την πρώτη κατοικία τους άμεσες.

Ερωτάται ο Υπουργός:
1. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων στους πληγέντες, καθώς και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί, ανά δικαιούχο. 
2. Ποια είναι τα επιπρόσθετα μέτρα που προτίθεται να λάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό την ουσιαστική ανακούφιση και ελάφρυνση των πληγέντων αλλά και των πληγεισών περιοχών.

Ο ερωτών βουλευτής 
Εμμανουήλ (Μανώλης) Χριστοδουλάκης

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner