Σε έντονο κλίμα διεξήχθη η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου για τη μη ανανέωση των συμβάσεων των 7 ΠΕ Νηπιαγωγών.
Η επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», Κρίστη Αγαπητού, παρενέβη δυναμικά ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης 180/2026, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενες δεν είναι αριθμοί, αλλά άνθρωποι που στηρίζουν χρόνια τους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης. Έθεσε θέμα ηθικής συνέπειας, σεβασμού και σταθερών σχέσεων εργασίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αγαπητού
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Σεπτεμβρίου, μετά από αίτημα της παράταξής μας «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συζητήθηκε η ανάκληση της υπ’ αρ. 180/2026 απόφασης για τη μη ανανέωση των συμβάσεων των επτά ΠΕ Νηπιαγωγών και η ανανέωσή τους.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι εργαζόμενες, καθώς και εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, ζητώντας τη συνέχιση της εργασίας τους.
Στην τοποθέτησή μας θέσαμε στο επίκεντρο τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκαν οι εργαζόμενες, αλλά και τη διαφορετική στάση μιας Δημοτικής Αρχής που στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ των σταθερών σχέσεων εργασίας. Όπως τονίσαμε, το ηθικό πλεονέκτημα δεν είναι μόνιμος τίτλος• κρίνεται από τη συνέπεια ανάμεσα σε όσα υποστηρίζεις και σε όσα πράττεις.
Ζητήσαμε την ανάκληση της απόφασης, την ανανέωση των συμβάσεων και την πλήρη διερεύνηση κάθε νόμιμης και δικαστικής δυνατότητας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να μην επιμείνει ο Δήμος στην έφεση.
Για εμάς το ζητούμενο είναι ξεκάθαρο: ποιοτική προσχολική αγωγή, σεβασμός στους ανθρώπους που υπηρετούν επί χρόνια τις δομές της πόλης και εξάντληση κάθε νόμιμης δυνατότητας πριν χαθεί μια θέση εργασίας.
Γιατί στο τέλος, οι δημότες δεν ενδιαφέρονται για το ποιος θα δικαιωθεί σε μια πολιτική αντιπαράθεση.
Ενδιαφέρονται να λειτουργούν σωστά οι παιδικοί σταθμοί, να φροντίζονται σωστά τα παιδιά τους και ο Δήμος να αντιμετωπίζει με συνέπεια και αξιοπρέπεια τους ανθρώπους που τα υπηρετούν.
Αυτό είναι το πραγματικό μέτρο μιας υπεύθυνης Δημοτικής Διοίκησης.»