Ο βασιλιάς των κρίκων δεν λυγίζει ποτέ – «Χάλκινος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ζάγκρεμπ, έφτασε τα 11 μετάλλια

0

Με βαθμολογία 14.366 στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε στο βάθρο για 11η φορά στην καριέρα του, γράφοντας ένα ακόμα χρυσό κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής.

Για μία ακόμα φορά, ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε γιατί δίκαια φέρει τον τίτλο του «βασιλιά των κρίκων». Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και θρύλος του αθλήματος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, προσθέτοντας μία ακόμη τεράστια διάκριση σε μία ήδη μυθική καριέρα.
Ο τελικός των κρίκων ήταν συγκλονιστικός και ο Πετρούνιας, ως είθισται για τους μεγάλους πρωταθλητές, έκλεισε την αυλαία. Εκτελώντας τελευταίος το πρόγραμμά του, υπό ασφυκτική πίεση, παρουσίασε ένα σχεδόν άψογο πρόγραμμα με υψηλό βαθμό δυσκολίας, άριστη εκτέλεση και την χαρακτηριστική του σταθερότητα.


Οι κριτές τον βαθμολόγησαν με 14.366, μία επίδοση που τον έφερε στην τρίτη θέση και του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν μία εμφάνιση που συνδύασε δύναμη, τεχνική και ψυχικά αποθέματα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα πρωταθλητή σε όλη του την πορεία.
Με αυτό το μετάλλιο, ο Πετρούνιας έφτασε αισίως τα 11 ευρωπαϊκά μετάλλια, ένα επίτευγμα που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του αθλήματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αριθμός που αποτυπώνει όχι απλώς τη διάρκεια, αλλά την απόλυτη κυριαρχία ενός αθλητή που παραμένει στην ελίτ για περισσότερο από μία δεκαετία.

Η τελική κατάταξη του δραματικού τελικού
Η μάχη για το χρυσό κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με δύο αθλητές να ισοβαθμούν στην κορυφή:

  1. Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) – 14.400
  2. Ίλια Ζάικα (Ρωσία) – 14.400
  3. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) – 14.366
  4. Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) – 14.366
  5. Βαγκάν Νταβτιάν (Αρμενία) – 14.000
  6. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) – 14.000
  7. Αρτούρ Σακαχιάν (Γερμανία) – 13.900
  8. Χάρι Χέπγουορθ (Μ. Βρετανία) – 12.866

Ο 34χρονος πρωταθλητής, λίγους μήνες μετά την περιπέτεια με τον τραυματισμό του, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε φίλους και αντιπάλους: Ο θρύλος συνεχίζεται. Το Ζάγκρεμπ ήταν απλώς ένας ακόμα σταθμός σε μία διαδρομή γραμμένη με χρυσά γράμματα.

Πετρούνιας: Χάθηκε στις λεπτομέρειες το χρυσό, θα πάμε ψηλά
Σε ανάρτησή του στα σόσιαλ ανέβασε την οικογενειακή φωτογραφία φορώντας το στήθος με το μετάλλιο μετά την απονομή, ποζάροντας με τις δύο κόρες του και την σύζυγό του Βασιλική Μιλλούση, ο Λευτέρης Πετρούνιας εξέφρασε την χαρά του για το 11ο μετάλλιο που κατέκτησε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Μπορεί να μην πήρε το ένατο χρυσό του στην διοργάνωση, όμως μεγάλωσε την συλλογή του και παραμένει ο κορυφαίος στην ιστορία της, σε όλα τα όργανα.
Έγραψε Χαρακτηριστικά: «Χαρούμενος για το 11ο Ευρωπαϊκό μετάλλιο αλλά το χρυσό χάθηκε στις λεπτομέρειες! Λίγες μέρες ξεκούραση και επιστρέφουμε γιατί σε 2 μήνες έχουμε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Ο δρόμος είναι μπροστά και θα πάμε ψηλά»

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftherios Petrounias (@eleftherios_petrounias)

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner