Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο φαρμακοποιός για το παράνομο εργαστήριο παραγωγής σκευασμάτων στο Χαλάνδρι

0

Κατηγορείται ότι μετέτρεψε φαρμακείο σε παράνομο εργαστήριο παραγωγής σκευασμάτων – Ο ΕΟΦ κάνει λόγο για επικίνδυνα προϊόντα για την υγεία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Κυριακή (14/6) ο φαρμακοποιός στο Χαλάνδρι, μετά την απολογία του ενώπιον των δικαστικών αρχών, στην υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό για τη λειτουργία ενός φερόμενου ως παράνομου εργαστηρίου παραγωγής σκευασμάτων μέσα σε υπόγειο φαρμακείου.
Ο 51χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να έχει κομβικό ρόλο – ακόμη και ως αρχηγικό μέλος του κυκλώματος – υποχρεώθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και να εμφανίζεται τακτικά σε αστυνομικό τμήμα, ως όρος για την αποφυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Νόμιμη διαδικασία» υποστηρίζει ο κατηγορούμενος
Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι όλη η διαδικασία που ακολουθούσε ήταν απολύτως νόμιμη, επιχειρώντας να αντικρούσει τις βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε σκόπιμη την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, ενώ αντίστοιχα μέτρα επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους οκτώ κατηγορούμενους της υπόθεσης. Ένας εξ αυτών κλήθηκε επιπλέον να καταβάλει εγγύηση ύψους 1.000 ευρώ.

Αστυνομική επιχείρηση και αποκαλύψεις
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου. Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα, ανάμεσά τους και το φερόμενο ως αρχηγικό στέλεχος του κυκλώματος.

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες από πρώτες ύλες αλλά και έτοιμα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία – σύμφωνα με τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) – χαρακτηρίζονται ως «προϊόντα επιβλαβή για την υγεία των τελικών χρηστών».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner