Ένα απρόσμενο και εξαιρετικά σοβαρό συμβάν που συνέβη χθες Παρασκευή (1/5), στο αεροδρόμιο του Αράξου, αμαύρωσε την εορταστική ατμόσφαιρα.
Συγκεκριμένα πάνω 10 άτομα, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι βρίσκονταν πάνω σε μια σκάλα επιβίβασης η οποία για κάποιο λόγο κατέρρευσε τη στιγμή που προσπαθούσαν να φωτογραφίσουν την τελετή, και την προσγείωση του πρώτου αεροσκάφους με το όνομα Patra.
Τρία άτομα τραυματίστηκαν με ορθοπεδικά τραύματα, ανάμεσά τους και φωτογράφος του thebest.gr Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος που τραυματίστηκε στο πόδι, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Επίσης τραυματίας είναι ο καμεραμάν του Ionian TV, Κώστας Θεοδωρόπουλος και μια δημοσιογράφος από την Αθήνα, η οποία να φέρει και τα πιο σοβαρά τραύματα, ενώ οι άλλοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ υπέστησαν μικροτραυματισμούς και δεν χρειάστηκε η μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Σοβαρές ζημιές υπέστη και ο εξοπλισμός των φωτορεπόρτερ καθώς καταστράφηκαν καμέρες, φωτογραφικές μηχανές και κινητά.
Το εγείρει πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες ασφαλείας που είχαν τηρηθεί από τους διοργανωτές, καθώς η σκάλα αεροσκάφους υποδείχθηκε από αυτούς στους φωτορεπόρτερ ως ιδανική προκειμένου να έχουν “καλύτερα πλάνα”. «Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύμα» ισχυρίζονται αυτόπτες μάρτυρες.
Μετά το συμβάν, στο σημείο επικράτησε σκηνικό σύγχυσης και έντονης αναστάτωσης. Οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ προκειμένου να παρέμβει.
Διασώστες έφτασαν στον χώρο του αεροδρομίου και παρείχαν την απαραίτητη φροντίδα στους τραυματίες, σταθεροποιώντας την κατάστασή τους. Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και νοσηλεία.
Άραξος: Σοβαρό ατύχημα με 3 τραυματίες δημοσιογράφους σε υποδοχή πτήσης της TUI [Βίντεο}
