Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο άλλοτε μέντοράς τουΑλέκος Αλαβάνος, λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του πρώην πρωθυπουργού από το βουλευτικό αξίωμα, προαναγγέλλοντας την ίδρυση νέου κόμματος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καθαρές Κουβέντες” του Open, με τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, ο Αλέκος Αλαβάνος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Άνθρωποι τέτοιοι θα πρέπει να πάνε και να γονατίσουν μπροστά σε έναν δεσπότη και να ζητήσουν συγγνώμη για αυτά που έχουν κάνει σε βάρος της Ελλάδας, και σήμερα προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν σωτήρες της Ελλάδας και σαν να κάνουν καμιά μεγάλη θυσία, όπως είναι αυτή η παραίτηση από τη Βουλή. Όχι, όχι, όχι, όχι. Έχουν αμαρτία για τη σημερινή κατάσταση».

Ο κ. Αλαβάνος συνέχισε: «Πιστεύω ότι σε περιπτώσεις σαν κι αυτές που έγιναν με τα μνημόνια, αυτό που πρέπει να κάνει η ηγεσία που τότε έκανε αυτήν τη δουλική κατάσταση, είναι να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό και συγγνώμη από την πατρίδα τους και όχι να παίζουν παιχνίδια για το ποιος θα μπορέσει να ανέβει σε ψηλότερη καρέκλα από τους υπολοίπους».

Στη συνέχεια τόνισε: «Δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά, δεν έχει καμία σχέση με το Κέντρο το γεγονός ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα προγράμματα εκείνα την πολύ δύσκολη εποχή, που επιδείνωσαν πάρα πολύ τις δυνατότητες της Ελλάδας να αντιδράσει στα μέτρα που έπαιρναν οι Γερμανοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί σήμερα να αυτοχαρακτηρίζονται έτσι οι επικεφαλής κυρίως πολιτικοί οι οποίοι έφεραν τα τρία μνημόνια. Θυμάστε ότι το τρίτο μνημόνιο είχε τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε σε τέτοια κατηφόρα την Ελλάδα».

Τέλος άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Σωκράτη Φάμελλο, λέγοντας ότι δεν προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση, ενώ για την Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναγνώρισε πως έχει δυναμική και κάνει προσπάθεια, όμως θα πρέπει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τις βασικές γραμμές που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να βγει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.