Στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα ένας 15χρονος ημεδαπός εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα στην Κάλυμνο.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο 15χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλύμνου, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενδέχεται να μεταφερθεί στην Κω.
Την προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Μεγάλο Σάββατο: Το «εκρηκτικό έθιμο” της πρώτης Ανάστασης στο λιμάνι της Καλύμνου
Η Πρώτη Ανάσταση στο λιμάνι της Καλύμνου, γίνεται το Μεγάλο Σαββάτο το μεσημέρι στις 12:00 ακριβώς.
Κάθε χρόνο δίνουν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα οι «δυναμιτιστές», τιμώντας το καθιερωμένο και φαντασμαγορικό έθιμο της Πρώτης Ανάστασης. Συγκεκριμένα δεκάδες δυναμίτες εκτοξεύονται , δημιουργώντας την εκρηκτική στιγμή του Πάσχα της Κάλυμνου.
Φέτος επίκεντρο των εκρήξεων ήταν η μικρή προβλήτα – γνωστή και ως “κορδόνι” – μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, αλλά δεν έλειψαν οι ρίψεις δυναμιτών στη νέα παραλιακή και σε διάφορες άλλες περιοχές του νησιού.