Από το περιοδικό «Αθηνόραμα» απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, επιβραβεύοντας συνολικά 45 εστιατόρια, Η εκδήλωση έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 10 Μαρτίου, στην οποία παρέστησαν προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, του τουρισμού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης(Περισσότερα ΕΔΩ).
Όπως κάθε χρόνο, δεν έλειψαν οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις. Τρία εστιατόρια έχασαν φέτος τον Χρυσό τους Σκούφο, τέσσερα εστιατόρια ανέβηκαν στη βαθμολογική κλίμακα και επτά εισήλθαν για πρώτη φορά στο κλαμπ των βραβευμένων. Τα πρωτεία σε αυτές τις νέες εισόδους κρατούν η Πάρος και η Πελοπόννησος, που με δύο ολοκαίνουργιους Χρυσούς Σκούφους η καθεμία βλέπουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο της γεύσης να ανεβαίνουν σταθερά.
Το αξιοσημείωτο της όλης διαδικασίας είναι η ανάδειξη τριών μεσσηνιακών εστιατορίων ανάμεσα στα 45 καλύτερα όλης της Ελλάδας. Ειδικότερα, πρόκειται για το “Anama” στη Γιάλοβα του δήμου Πύλου-Νέστορος (βαθμολογία 15/20) του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου, το “Onuki” της Costa Navarino (βαθμολογία 15/20) του σεφ Σταμάτη Σκριάπα (πρώτη φορά), αλλά και το “The Private Kitchen” του Mandarin Oriental από την Costa Navarino (βαθμολογία 15/20) του σεφ Bertrand Valegeas (πρώτη φορά).
Τι είναι οι «Χρυσοί Σκούφοι»
Για την ιστορία να πούμε ότι οι «Χρυσοί Σκούφοι» είναι ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Ελλάδας. Απονέμονται ετησίως από το περιοδικό «Αθηνόραμα» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1992 και έχει καθιερωθεί ως σημαντικό γεγονός για την ελληνική γαστρονομία.
Οι «Χρυσοί Σκούφοι» είναι τα μοναδικά ελληνικά βραβεία γαστρονομίας και η γευσιγνωστική επιτροπή του «Αθηνοράματος» αξιολογεί τα εστιατόρια με βάση διεθνή πρότυπα. Ο θεσμός στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας των εστιατορίων στην Ελλάδα.