Γράφει: ο Σπύρος Δανιήλ
Σήμερα 26/02/2025 πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τον φετινό Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που είναι προγραμματισμένος για τις 09/03/2025. Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε αυτή την γιορτή του αθλητισμού είτε ως θεατές είτε ως δρομείς ενώ δήλωσε πως θα συμμετέχει και ο ίδιος. Ακόμη τόνισε χαρακτηριστικά «Η Αθήνα αγαπά τον αθλητισμό και ο αθλητισμός αγαπά την Αθήνα. Ο Ημιμαραθώνιος είναι αγώνας δρόμου με ιδιαίτερη σημασία καθώς ο στόχος δεν είναι αποκλειστικά η νίκη αλλά η συμμετοχή σε έναν δρόμο αντοχής που δοκιμάζει τα πνευματικά και τα σωματικά όρια των αθλητών». Τέλος αναφέρθηκε στους υπόλοιπους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα μετά τον ημιμαραθώνιο δηλαδή τον αγώνα των 5 χλμ. και το family run που θα δώσει την ευκαιρία σε γονείς μαζί με τα παιδιά τους να νιώσουν την χαρά του αθλητισμού.
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα από την μεριά της θέλησε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο και την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Ελένη Ζωντήρου και τους συνεργάτες της που συνεργάζονται άριστα για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα. Επιπλέον τόνισε πως φέτος το κύρος του αγώνα αναβαθμίζεται καθώς ταυτόχρονα θα διεξήχθη το βαλκανικό και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου γεγονός που θα δώσει στους αθλητές μας την δυνατότητα να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε άλλους επαγγελματίες του εξωτερικού. Τέλος δεν ξέχασε να αναφερθεί και στον μεγάλο συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη από την γέννηση του οποίου συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια και που του αφιερώνεται ο φετινός αγώνας.
«Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι μια διοργάνωση, που από την αρχή της θητείας μας, αφιερώσαμε στον μεγάλο μας δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου και τους συνεργάτες της για την άριστη συνεργασία», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σακοράφα
Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών και δύο διακεκριμένοι αθλητές του Ημιμαραθωνίου η Αναστασία Μαρινάκου και ο Παναγιώτης Καραΐσκος.
Η Αναστασία Μαρινάκου πρωταθλήτρια και περσινή νικήτρια του ημιμαραθωνίου δήλωσε πως κάθε χρόνο θέτει τον πήχη ψηλά κυνηγώντας νίκες και ρεκόρ αλλά φέτος εκτός από αυτά επιθυμεί να απολαύσει και την νέα διαδρομή.
Ο πολυνίκης του θεσμού Παναγιώτης Καραΐσκος (5 φορές νικητής) συμπλήρωσε πως ένας λόγος που αγάπησε τον ημιμαραθώνιο είναι η ευκαιρία που δίνεται στους συμμετέχοντες να τρέξουν στα άλλοτε πολυσύχναστα και γεμάτα αυτοκίνητα κεντρικά σημεία της Αθήνας και ύστερα για ρεκόρ τις νίκες και τα μετάλλια που έχει κατακτήσει.
Ο τεχνικός διευθυντής του ημιμαραθωνίου Δημήτρης Χαλτζαβάρας υπογράμμιζε πως φέτος σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών καθώς 9000 θα συμμετάσχουν στον ημιμαραθώνιο και 12.000 στα 5χλμ και στο family run.Επιπλέον προχώρησε σε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τα κριτήρια για να δημιουργηθεί η νέα διαδρομή τα οποία ήταν:
Τέλος η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας και βιωσιμότητας της Ergo ασφαλιστικής Μαρκέλλα Τσουρογιάννη δήλωσε «Η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ αποτελεί μια σχέση εμπιστοσύνης και διαρκούς εξέλιξης. Αυτή η δέσμευση ενισχύει ακόμη περισσότερο την συμβολή μας στο δρομικό κίνημα της χώρας καθώς η Ergo είναι ο μεγάλος χορηγός τόσο του ημιμαραθωνίου της Αθήνας όσο και των αγώνων του run Greece.»
Πατήστε ΕΔΩ και δείτε το επίσημο site του 13ου Ημιμαραθώνιου και βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες
Η Πρωτομαγιά πλησιάζει και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης διοργανώνει μια γιορτή με τραγούδι, χορό,…
Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Βουλευτή Κιλκίς και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την…
Παρά τις αποκαλύψεις που έκανε η εκπομπή Live News στις 23/4/2025, ότι δυο γιατροί μέσα…
Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» της Αθήνας, καθώς μια ασθενής έπαθε εγκαύματα στο χειρουργείο,…
Μελέτη επιστημόνων του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι της αρχαίας Καρχηδόνας είχαν στενότερη γενετική σχέση…
Αυτό το καλοκαίρι ετοιμαστείτε για μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Εξοχών…