Categories: Εκπαίδευση

Χαλάνδρι: Νέα έργα αναβάθμισης σε 12 + 22 σχολεία

Συνεχίζονται τα έργα αναβάθμισης και συντήρησης στα σχολεία του Χαλανδρίου και κατά τη διάρκεια της μαθητικής περιόδου.

To τελευταίο διάστημα, έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, παρεμβάσεις σε δώδεκα σχολικές μονάδες.

Στο 3ο Νηπιαγωγείο ανακατασκευάστηκε πλήρως ο αύλειος χώρος και η παιδική χαρά ενώ πλήρης ανακατασκευή γίνεται και στους χώρους υγιεινής του 4ου Γυμνασίου.

Ακόμα, έγινε συνολική αντικατάσταση των μονώσεων, επισκευή χώρων υγιεινής και ελαιοχρωματισμοί σε όλους τους χώρους του 3ου ΕΠΑΛ ενώ στο 2ο Γυμνάσιο πραγματοποιούνται ελαιοχρωματισμοί και εγκατάσταση φυσικού αερίου, έργα τα οποία θα συνεχιστούν και στο 2ο Λύκειο.

Επιπλέον, στο 7ο, 10ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο, έγιναν ελαιοχρωματισμοί και επισκευή των οροφών. Ελαιοχρωματισμοί σε αίθουσες, γραφεία και εργαστήρια έγιναν ακόμα στο 2ο ΕΠΑΛ, στο 8ο Γυμνάσιο και στο 6ο Λύκειο.

Πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ο Δήμος είχε προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε 22 σχολικές μονάδες. Τα σχολεία απέκτησαν καινούρια γήπεδα, δάπεδα, χώρους υγιεινής, κλιματιστικά και έγιναν ελαιοχρωματισμοί, έργα σύνδεσης φυσικού αερίου, έργα ομβρίων, συντηρήσεις αλουμινίων κλπ., ενώ πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στις τοιχογραφίες που κοσμούν πλέον, πολλές από τις μονάδες, δίνοντας χρώμα και φαντασία στη σχολική ζωή των μαθητών.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, με την ενεργοποίηση των δυο νέων προγραμμάτων μέσω των οποίων ο Δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση, θα ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση σε ακόμα 21 σχολεία της πόλης. Η ενεργειακή αναβάθμιση έχει ήδη ολοκληρωθεί σε 9 σχολεία.

Να τονιστεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει επενδύσει πάνω από 4.500.000 ευρώ για τη συνεχή αναβάθμιση των σχολείων της πόλης. 

AddThis Website Tools
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Σταύρος Μπένος: Ένα οραματικό μεταρρυθμιστικό πλαίσιο αρχών ενός σύγχρονου κράτους

«Πρέπει να πάμε σε ενότητες δημοσίων πολιτικών και εκεί με ρήξεις να αποφασίσουμε τι θα…

5 ώρες ago

Μιχάλης Καρχιμάκης*: Με την κάλυψη της κυβέρνησης, έχει δημιουργηθεί ένας… παράδεισος για τις τράπεζες και fund

Δισεκατομμύρια δανείζεται το Δημόσιο και τα διαχειρίζονται οι τράπεζες, που έχουν αποκλείσει το 95% των…

6 ώρες ago

Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Για ένα κράτος αξιόπιστο και αποτελεσματικό» [Βίντεο]

Τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έστρεψε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του…

18 ώρες ago

2ος Αδριάνειος Ποδηλατικός γύρος – Κυριακή 23 Μαρτίου, 10.00 π.μ.

Διαδρομή: Ολυμπιακό χωριό, Αχαρνές (αφετηρία) – ΟΑΚΑ – Δεξαμενή Αδριάνειου στην Ελ. Αλαμέιν, Χαλάνδρι –…

23 ώρες ago

Συνεδρίασε σήμερα στην Κάρυστο το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Συνεδρίασε σήμερα στην Κάρυστο το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Στο επίκεντρο της…

23 ώρες ago

Επείγουσα ενημέρωση: καθολική απαγόρευση καύσης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έως 18 Μαρτίου

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενημερώνει ότι, λόγω των επικίνδυνων…

23 ώρες ago