Categories: Οικονομία

Η Volkswagen  θέλει να κλείσει τουλάχιστον τρία εργοστάσια στη Γερμανία, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων

Λουκέτο σε τρία εργοστάσια στη Γερμανία, χιλιάδες απολύσεις προσωπικού και μειώσεις μισθών, σχεδιάζει η Volkswagen για να αντιμετωπίσει την σοβαρή κρίση που διέρχεται, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (28/10) το σωματείο εργαζομένων κάνοντας λόγο για «αφαίμαξη» άνευ προηγουμένου στα 80 χρόνια της ιστορίας της.

«Η διεύθυνση θέλει να κλείσει τουλάχιστον τρία εργοστάσια VW στην Γερμανία. Έχει επίσης την πρόθεση να μειώσει το μέγεθος όλων των εργοστασίων που θα παραμείνουν στην χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της προέδρου του συμβουλίου των εργαζομένων Ντανιέλα Καβάλο (Daniela Cavallo), η οποία αποκάλυψε πληροφορίες που της διαβιβάσθηκαν από την διεύθυνση.

Η διεύθυνση της Volkswagen δεν αντέδρασε στις αποκαλύψεις, αλλά κάλεσε μέσω εκπροσώπου τους κοινωνικούς εταίρους σε «εμπιστευτικές» και «εσωτερικές» συνομιλίες.

Σύμφωνα με άρθρο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, ο όμιλος επιδιώκει να εξοικονομήσει συνολικά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το επόμενο ραντεβού για τις μισθολογικές συνομιλίες είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη και είναι γεγονός ότι η Volkswagen βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής στην ιστορία της. Η κατάσταση είναι σοβαρή και η ευθύνη των κοινωνικών εταίρων τεράστια», είπε ο εκπρόσωπος.

Στο Βερολίνο, ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς (Olaf Scholz) προειδοποίησε μέσω ενός εκ των εκπροσώπων του για το ενδεχόμενο μεγάλου κύματος απολύσεων.

Η κυβέρνηση θέλει να ακούσει τι έχει να πει η διεύθυνση της Volkswagen, αλλά «η θέση του καγκελαρίου είναι σαφής, δηλαδή ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες ενδεχόμενων κακών αποφάσεων οι οποίες ελήφθησαν από την διεύθυνση κατά το παρελθόν και ότι η προτεραιότητα πρέπει τώρα να είναι η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Μπύχνερ (Wolfgang Büchner).

  • Διαβάστε από το πρωτότυπο το άρθρο των δημοσιογράφων Lazar Backovic και Martin Murphy της οικονομικής εφημερίδα του Ντύσελντορφ Handelsblatt με τίτλο «Vorstand will laut Betriebsrat mindestens drei VWWerke schließen» και υπότιλτο «Nach einem HandelsblattBericht teilt die Arbeitnehmerseite gegen dieKahlschlagplänedes VWVorstands aus. Auch Kanzler Scholz zeigt sich besorgt über den drohenden Jobabbau.», στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Οι τέσσερις οι μαθητές της Ψερίμου  έκαναν κανονικά παρέλαση στην παραλία

Μπορεί να είναι μόλις τέσσερις οι μαθητές της Ψερίμου αλλά έκαναν κανονικά παρέλαση το πρωί της 28ης Οκτωβρίου Στο ακριτικό…

32 λεπτά ago

Ο Christophe Barraud , «πιο ακριβής οικονομολόγος του κόσμου» προβλέπει ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ

Ένας ειδικός που έχει χαρακτηριστεί από το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ως «ο πιο ακριβής…

1 ώρα ago

Νίκος Τσούλιας*: Ανακόπτοντας τη νεοφιλελεύθερη επέλαση στην Εκπαίδευση

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την αύξηση της διείσδυσης των ιδιωτικών εταιρειών στη δημόσια εκπαίδευση, ως…

2 ώρες ago

STOP από Χριστοδουλάκη στον Γιαννούλη για το «προοδευτικό μέτωπο» [βίντεο]

Η έμπνευση που είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης αποδείχθηκε ατυχής. Συγκεκριμένα σήμερα το…

5 ώρες ago

Βολιβία: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες – Κατηγορεί τον νυν πρόεδρο Λουίς Άρσε

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες (Evo Morales) δήλωσε ότι ένοπλοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του…

20 ώρες ago

Τα 106 Πανεπιστημιακά Τμήματα που το πτυχίο τους είναι ακαδημαϊκά ισοδύναμο με μεταπτυχιακό τίτλο

Σε 106 τμήματα 17 ελληνικών πανεπιστημίων που ο πρώτος κύκλος σπουδών διαρκεί κατ’ ελάχιστον δέκα (10)…

1 ημέρα ago